Importanta vitaminei D in corp – Beneficiile vitaminei D

Inca de la doua saptamani, vitamina D este data bebelusilor. Vitamina D este deosebit de importanta in primii ani de viata, intrucat in prezenta ei se sintetizeaza si fixeaza calciul in oase.

Daca bebelusii nu pot sintetiza aceasta vitamina si o primesc sub forma de picaturi, dupa varsta de 4 ani, corpul sintetizeaza aceasta vitamina sub actiunea directa a razelor soarelui.

Vitamina D sustine absorbtia optimă de calciu, menţinand sanatatea oaselor. Studiile au aratat ca fiecare celula a corpului uman are in structura sa un receptor al vitaminei D. Aceasta vitamina reprezinta cheia prevenirii unor afectiuni diferite, de la banalele dureri de cap, pana la complicatul cancer.

Intareste sistemul imunitar si reduce riscul de inflamatii. Surse de vitamina D : pesti precum –somon, ton, macrou, lapte vegetal (soia, ovaz) branza, ciuperci, galbenus de ou, ficat de vita, etc.

Ca sa beneficiezi de un aport necesar organismului, desfasoara activitati in aer liber, alergari, sport, plimbari. Soarele ne ofera cu generozitate lumina si caldura sa.