Iubirea, gelozia si agresivitatea intre cuplurile indragostite

·Gelozia este o boala psihica care otraveste o relatie si care degradeaza iubirea zi de zi. Nu vorbesc in necunostinta de cauza… am auzit povesti nenumarate . Relatiile in ziua de astazi sunt mai pajnice decat in perioada ceausista. Si totusi…. mi s- a intamplat sa vad cu ochii mei femei batute . Plecand in alt oras cu autobuzul am vazut o femeie de varsta mea , cu niste ochelari imensi la ochi. Cand si- a dat ochelarii jos am vazut ca ochii ei erau plini de vanatai. Cum poate un om sa-i fac asta altui om ? Unde este umanitatea de care facem atata parada? Oare suntem asa de inumani ? Sau poate cei care fac lucrurile astea au ceva psihic? Eu cred… ca da. Gelozia le intuneca judecata si le amorteste simturile. Un om gelos iubeste pe cineva in conceptia lui bolnava. Iubirea nu se face, se simte. Daca nu poti sa iubesti pe cineva, nu poti si gata. Inima alege. Nu stiu cum poate o femeie sa accepte la nesfarsit pe cineva gelos. Gelosii de obicei joaca teatru, se plang si devin penibili numai ca femeia agresata sa le mai dea o sansa. Sincer : nu merita efortul. Urmatoarea zi o iau de la capat.

·Saptamana trecuta imi povestea o prietena despre un caz de gelozie. Ea nu mai simte nimic pentru el si vrea sa-l paraseasca. El ameninta ca se arunca de la etaj cu tot cu copil daca-l paraseste . Mi se pare penibil.

·Femeilor agresate din Romania le e frica sa-si apere drepturile si sa-i paraseasca. Ar trebui sa aiba mai mult curaj si coloana vertebrala. Pentru mine barbatii acestia nu sunt decat niste lasi, niste scursuri ale societatii si niste calai pentru sufletele femeilor si ale familiilor din care fac parte. Oricum … cazurile cred si sper ca sunt mult mai putine decat pana in 89 sau dupa . Femeile trebuie sa -si apere drepturile si sa fie solitare . Gelozia este o boala incurabila . Cei care o au sunt blestemati si nimeni nu are leac pentru ea. Un om gelos nu se schimba nicioadata. Sper ca femeile care citesc articolul sa gaseasca ceva util in el. Mai sper sa nu se regaseasca in ceea ce am scris.