Cuvinte din suflet pentru copilul meu – Scrisoare emotionanta

Ma striga cu atata blandete si iubire incat nu pot sa nu ma topesc…”mami”… Cata incredere are in mine si cat de mult ma pretuieste… El, copilul meu, fiinta careia i-am dat viata si n-am niciun drept sa-l fac nefericit, prin tipete absurde sau pedepse fizice. Si nici nu vreau sa ridic niciodata palma la el. Pentru ca el e viata mea, ratiunea mea de a trai….

Ma striga “mami” si imi simt inima inundata cu bucurie si emotie. Stiu ca ma iubeste. Poate la fel de mult cat il iubesc si eu pe el. E copilul meu. Parte din mine. Eu l-am creat si vreau sa il respect si sa-l protejez mereu. Ma striga tocmai pentru ca langa mine se simte protejat si iubit… Vrea sa il tin in brate… Il cuprind cu mainile si il tin in brate cat isi doreste… Inca are acel miros de bebe… Unic. Copilul meu are un miros unic, pe care il ador.

Dragul meu pui, voi fi acolo ori de cate ori ma vei chema. Sunt mama ta si vreau sa te am fericit.

Tu, copil iubit, mi-ai intregit viata si mi-ai adus o bucurie nemarginita. O data cu astea, au venit si responsabilitatile. Si grijile. Pentru ca vreau sa te stiu mereu sanatos. Asta e cel mai important pentru mine. Sa fii sanatos. Nu conteaza cate “prostioare” faci si vei face, ma bucur le poti face, langa tine ma simt si eu din nou copil. Si n-am uitat cate “prostioare” am facut si eu in copilaria mea… Tocmai de aceea cred ca e normal sa vrei sa explorezi, sa cunosti, sa atingi, tot ceea ce te inconjoara.

Nu vreau sa cresti frustrat, sunt constienta ca nu cunosti cu adevarat sensul cuvintelor” nu e voie” sau “nu se poate”, de asta le-am eliminat din vocabular. Alte explicatii isi au rostul. Pentru ca esti prea mic sa distingi raul de bine si nu poti “vedea” eventualele pericole…

Daca iti gresesc vreodata, din inima te rog sa ierti, nu vreau sa ma vezi plangandu-ma de viata mea, ci doar plangand de bucurie. Si pana acum asa a fost. Pentru ca te am pe tine si tu esti puterea mea. Alaturi de tine imi pot indeplini orice vis maret. Pentru ca tu esti norocul si comoara mea. Zambetul meu. Cum sa fiu trista cand tu imi arati zi de zi ce minunate sunt zilele?!

Vreau sa te ajut sa intelegi ca iti poti implini visurile daca vrei cu adevarat. Vreau sa iti dau incredere in tine, sa nu te lasi batut vreodata. Sa intelegi ca intotdeauna e loc de mai bine. Intotdeauna se poate!

Fii curajos si tine capul sus mereu, ambitia sa nu te paraseasca niciodata iar gandurile tale sa fie mereu optimiste…

Te privesc si-mi dau seama cat ai crescut. Mai ieri erai un bebelus… Acum stii atat de multe si te joci asa frumos…

Te privesc si nu pot descrie in cuvinte dragostea pe care ti-o port…