Termenul Business Analyst este inteles ca un set de tehnici care iti permit sa identifici structura si specificul organizatiei, sa identifici nevoile acesteia si sa gasesti optiuni pentru rezolvarea problemelor de afaceri. 

In cursul analizei de afaceri, sunt determinate cerintele pentru o solutie de afaceri, functionalitatea ceruta de client si se convine asupra documentatiei pentru dezvoltatori. In absenta unui Business Analyst, cerintele pentru dezvoltatori sunt pregatite de clientii insisi, dar acest lucru duce adesea la nerespectarea termenelor limita si la probleme cu calitatea documentatiei. 

Motivul acestor neajunsuri este lipsa resurselor, a timpului si a cunostintelor specifice. Odata de ce vei face cursuri Business Analyst, procesul de colectare a cerintelor va devenit mai rapid si mai eficient.

System Analyst si Business Analyst

Adesea, acesti doi termeni sunt confuzi. De fapt, exista o diferenta intre ele, precum si intre sarcinile unui analist de afaceri si ale unui analist de sisteme. Un Business Analyst studiaza procesele unei companii si identifica, dezvolta, documenteaza si convine asupra cerintelor de afaceri. System Analyst analizeaza cerintele de afaceri primite, le rafineaza si dezvolta cerinte functionale si nefunctionale detaliate in conformitate cu caracteristicile viitorului sistem.

In plus, analistul de sisteme trebuie sa noteze cerintele de afaceri intr-un mod pe care profesionistii IT sa le poata intelege. Analistii de sistem proiecteaza modele de date, descriu protocoale de interactiune intre sisteme. In ciuda acestui fapt, multe companii nu au un analist de sistem ca functie separate, iar sarcinile lor sunt indeplinite de Business Analyst. 

Analiza de afaceri lucreaza in primul rand cu date, studiind performanta unei companii. Este realizat de specialisti special instruiti – Business Analyst. Pe baza analizei datelor, ajuta managerii sa identifice problemele de afaceri si sa gaseasca oportunitati pentru dezvoltarea durabila a acesteia si poti invata toate acestea la cursuri Business Analyst.

Ce face un Business Analyst si cum functioneaza

Un Business Analyst este agentul schimbarii in cadrul companiei. Ajuta afacerea sa inteleaga ce trebuie schimbat in procesele si alte elemente ale sistemului de management pentru a creste eficienta companiei. 

Functiile analistilor de afaceri este sa inteleaga cerintele partilor interesate pentru oameni, structurile companiei, procesele si afacerea in ansamblu. Sa gaseasca problemele si oportunitatile companiei si sa le spuna liderului si managerilor. Analizeaza problemele si oportunitatile, propune solutii – cum sa fie protejate primele si sa fie dezvoltate cele din urma. 

Protejeaza solutiile dezvoltate in fata conducerii companiei. Pentru a face acest lucru, trebuie sa pregateasca grafice si rapoarte sis a-si argumenteze pozitia. Un Business Analyst organizeaza implementarea schimbarilor in viata si analizeaza daca schimbarile au adus beneficii afacerii.

De asemenea, un Business Analyst ar trebui sa determine abordari ale analizei de afaceri si business intelligence in companie, selecteaza metode si instrumente, intelege cum si de ce vor fi utilizate. Dezvolta o strategie pentru dezvoltarea analizei de afaceri in companie, distribuie sarcinile intre alti analisti si monitorizeaza implementarea acestora. 

De exemplu, un Business Analyst are nevoie de date pentru a dezvolta strategia unei companii. Pentru a le obtine, el formeaza cereri catre departamentele companiei. Toate acestea le vei putea face sit u, daca vei face cursuri Business Analyst.