Zapadica ( http://zapadica.blogspot.com/ ) m-a invitat sa scriu un articol despre prietenii adevarati si voia sa stie parerea mea despre cum sa ne ferim de eventualele dezamagiri intr-o relatie de prietenie, iata ca ii raspund, cu mare drag! Multumesc pentru propunere!

E “bine” sa traiesti clipele frumoase alaturi de prieteni, pur si simplu, fara sa astepti nimic de la ei, sa gusti doar, sa traiesti din plin ceea ce este!
Precum se stie, toti sunt alaturi la distractie, insa prietenii adevarati sunt cei care nu dispar atunci cand dai de greu, cei care te asculta atunci cand esti trist (a) si care te sprijina neconditionat.
Intotdeauna sa pretinzi ceva de la un prieten, atata timp cat oferi acel “ceva”!
Daca “esti pregatit”, in sensul ca te astepti si la faze naspa din partea prietenilor, dezamagirea nu va fi atat de dureroasa.
De-a lungul anilor, am ajuns la concluzia ca e bine sa ierti si sa nu fi atat de strict intr-o relatie de prietenie, sa nu ai atatea pretentii, nimeni nu e perfect si oricine greseste, mai mult sau mai putin, mai devreme sau mai tarziu.
Important este sa nu pui la suflet totul, o viata avem! La fel de important este sa iti accepti prietenii asa cum sunt, fara sa incerci sa ii schimbi sau sa incepi sa ii critici / judeci!
Nu cred ca exista o reteta care sa ne ajute sa ne ferim de eventuale dezamagiri, depinde doar de sensibilitatea noastra, cu cat iti pasa mai mult, cu atat te doare mai mult, indiferent ce ai face!
Daca de ziua ta ai cateva persoane langa tine, inseamna ca ai prieteni adevarati!
Cine iti e alaturi, vezi in anumite momente frumoase sau mai putin frumoase, precum la nunti, botez, inmormantari.
Fiecare om e diferit, fiecare prietenie unica, sentimente si intamplari diferite! E placut sa iei totul asa cum este iar cine te dezamageste profund, inseamna ca nu te-a meritat niciodata!

P.S. La cat mai multi prieteni adevarati!