Cum sa devii un fotograf profesionist, cautat si cunoscut

Dacă ai fotografia ca pasiune , si vrei sa devii un fotograf foarte priceput, dar și cunoscut, iată ce poti face:

În primul rând, fa cursuri de fotografie. Aceste cursuri iti vor fi extrem de utile. Te vei convinge de asta! Un fotograf adevarat invata toată viața.

Participa la workshopuri, cursuri, intalniri fotografice etc. 

Vei invata foarte multe. Nu doar sa folosesti aparatul foto la adevarata sa capacitate, dar și diverse tehnici de fotografiere. Nu e suficient sa ai un aparat foto scump, pentru a face fotografii uimitoare!

Fa multa practică. Fotografiaza! Fotografiază mult. Invata. Retine. Criticile constructive sunt întotdeauna binevenite. Doar ca depinde si cine ti le oferă.

Citeste carti de fotografie.

Urmareste tutoriale pe internet. O sa găsiți multe materiale de calitate, gratis, pe internet, care va stau la dispozitie.

Învăța să editezi fotografiile!  Vei realiza ca editatarea poate scoate din banal o fotografie plata.

Investește în aparatura foto, însă nu face achiziții scumpe din “prima”. Asteapta sa înveți si sa ai incredere in fortele proprii. În funcție de banii de care dispui, poti cumpara pe rând, tot ceea ce ai nevoie pentru a deveni un fotograf profesionist.

După cum știm, fotografia este de mai multe tipuri. În funcție de ceea ce iti place mai mult, te vei axa pe acel tip de fotografie și te vei perfecționa.

De exemplu, daca iti place sa faci fotografie de eveniment, după ce ai terminat cursuri de fotografie și te-ai familiarizat cu aparatul foto, poti merge ca fotograf secundar la evenimente  alaturi de un fotograf care sa te ia cu el. Atentie insa! Nu ii strica treaba fotografului principal, nu uita ca iti face un favor si te ia cu el la diverse evenimente, precum nunți, botezuri etc. Invata, invata, invata!

Dupa ce vei fotografia ca mâna a doua la evenimente, cel puțin un an de zile, abia cand te vei simti capabil să fii principalul fotograf, abia atunci sa iei evenimente proprii. Nu risca si nu compromite evenimentele nimănui. Oamenii vor amintiri.

Dacă vrei să te faci cunoscut, ca fotograf, poti incepe prin a face fotografii prietenilor.

Dacă ești cu adevărat priceput, aceștia te vor recomanda si astfel vei gasi clienti, care te vor aprecia si vor menține legătură cu tine, daca vei face treaba foarte buna. Înainte ca tehnologia sa evolueze, oamenii găseau fotografi buni, tot cu ajutorul oamenilor. Din “gura in gura”, cum s-ar zice.

Dacă vrei să devii fotograf profesionist, iti poti face un blog sau un site cu propriile fotografii, unde oamenii iti pot admira munca, si iti pot admira portofoliul cu fotografii, realizate cu pasiune!

A fi fotograf inseamna munca. Multa munca si extrem de multa pasiune!

Oamenii au tendinta sa creada si sa afirme ca a fotografia inseamna doar a apasa pe un buton al aparatului foto. Însă este ceva mult mai complicat de atât. Setări, gasirea unghiului perfect, gandirea fotografiei -compozitia- , declansare, editarea fotografiei etc.

Nu uita ca, depinde doar de tine sa devii un fotograf renumit, un fotograf foarte cautat. Dacă progresezi si esti foarte bun, daca fotografiezi cu pasiune, daca ai creativitate, vei reusi sa devii un fotograf profesionist!

Si, daca vreodata iti vine sa renunți, aminteste-ti ca nimeni nu s-a născut invatat!