Cum iti dai seama ca esti intr-o relatie nepotrivita

Semnele unei relatii toxice

În primul rând, trebuie sa stii ca, deși esti o persoana foarte frumoasa, tot poti pierde pe cineva care vrea sa nu mai fie împreună cu tine.

Precizez acest lucru, deoarece am intalnit multe persoane care erau foarte sigure ca nu vor fi părăsite niciodată de partenerul/partenera de viață, datorită faptului că arătau foarte bine si ca erau foarte frumoase fizic.

Cum iti dai seama ca esti intr-o relatie nepotrivită?

Cum stii ca trebuie sa pleci dintr-o relație?

Chiar dacă dragostea e oarbă uneori, este bine sa ne trezim la realitate si sa privim putin relația cu persoana iubită, din exterior.

Daca nu te mai simti apreciat(a), iar partenerul de viață a început să iti reproșeze diverse chestii banale, daca partenerul/partenera de viață te critica din orice, e timpul să ai o discuție serioasă cu el/ea.

Dacă persoana de langa tine nu iti face complimente si nu iti spune vorbe dulci, trebuie sa ti se ridice un semn de intrebare. Orice om, cât de interiorizat ar fi, atunci când iubeste cu adevarat, spune cuvinte de iubire.

Dacă nu te simti apreciat(a), indiferent de ceea ce faci.

Dacă nu te simti ascultat(ă )de persoana iubita.

Dacă te jigneste, sub nicio formă nu poti accepta asta in viata ta! Orice om merita respect.

Dacă este prea posesiv(a) si nu te mai lasă să vorbești cu nimeni. Dacă îți face “scene” de gelozie absurde.

Dacă partenerul de viață este violent, nu trebuie sa stai nici macar o secunda pe gânduri! Pleaca!

Daca partenerul de viață nu te scoate in oras si nu te prezintă familiei si prietenilor, inseamna ca nu are gânduri serioase cu tine si ca nu te ia in serios.

Daca partenerul evita sa se afișeze cu tine in oras, ori la petreceri.

Dacă nu este interesat să iti cunoasca familia si prietenii.

Dacă își cere scuze prea des, inseamna ca greșește des!

Daca nu iti pune intrebari despre tine si nu te asculta cand povestești ceva, inseamna ca nu îl interesează cu adevărat persoana ta si ca esti intr-o relatie nepotrivită.

Dacă persoana de langa tine se pune mereu pe primul loc si se dovedește a fi o egoistă.

Daca omul de lângă tine iti spune sa pleci din casa in care locuiti, de cate ori va certați.

Dacă omul de lângă tine prefera sa stea mai mult timp la serviciu, decat sa isi petreacă timp de calitate cu tine, persoana iubita din viața lui.

Dacă persoana cu care ai o relatie de iubire, te face sa te simti prost, e timpul să te întrebi ce cauti in acea relatie. Poate e timpul să “ii dai drumul” si sa il lasi sa plece pe omul care te face sa suferi. Sau sa pleci tu.

Decat sa traiesti cu cineva care nu (mai) simte nimic pentru tine, mai bine fiecare pe drumul sau. Nu are sens sa trăiți, nefericiți, împreună, doar de dragul de “a fi într-o relatie”, daca este una nepotrivită si care iti face mai mult rau decat bine.

Dacă relația de iubire in care esti, nu te face fericit(a), nu te împlinește sufletește, ar fi mult mai bine sa va separați si sa rămâneți prieteni.

Dacă partenerul de viață te înșală cu altcineva.

Discuta cu prietenul/prietena ta civilizat, calm, sincer. Luati o hotărâre de comun acord si încercați să vă rezolvați problemele de cuplu.

Dacă tot nu va functiona relația, despartiti-va civilizat, dati-va mâna si rămâneți amici.

Decat sa fii într-o relație nepotrivită, mai bine singur(a)!