Cum facem ca sistemul imunitar sa functioneze la capacitate maxima

Cu totii ne dorim sa fim sanatosi.
Pentru ca sistemul imunitar sa functioneze la capacitate maxima, iata ce nu ar trebui sa omitem:

Trebuie sa avem o igiena corecta.

Sa dezinfectam des lucrurile din casa, lucruri precum: jucariile copiilor, clantele usilor din casa, intrerupatoarele, toaleta, manerul de la frigider si de la camari. Spirtul este un aliat de nadejde. Sa nu uitam nici de telefoane, laptopuri si de telecomenzi.

Mainile trebuie spalate cu apa si sapun, de mai multe ori pe zi. Mai ales cand intram in casa si venim de afara, dar si inainte de fiecare masa, inainte de culcare de asemenea.

Alimentatia trebuie sa fie corecta, echilibrata si trebuie sa contina produse cat mai naturale. Cam greu in zilele noastre, nu?!? Fructele si legumele nu ar trebui sa lipseasca din meniul nostru zilnic.

Hidratarea este si ea esentiala ca sistemul nostru imunitar sa functioneze la capacitate maxima, pentru a putea face fata virusilor ai bacteriilor de tot felul. Zilnic trebuie sa bem minim 2 litri de apa.
Atunci cand te doare capul, e posibil sa fii deshidratat.

Somnul. Trebuie sa ne odihnim suficient. Minim 9 ore trebuie sa dormim.

Eliminarea stresului si a grijilor.

Incaperile in care stam trebuie sa fie bine aerisite iar temperatura sa fie optima. Nici prea cald, nici prea frig.

Soarele trebuie sa aiba acces in camera si este recomandat sa stam la soare, pentru intarirea sistemului imunitar. Atentie! Ne vom expune la soare doar in intervalul orar indicat de medici! Dupa ora 12 pana la 17, nu este indicat sa stam la soare!

P.S. Voi cum va pastrati sanatatea si va intariti sistemul imunitar?

Multa sanatate!