Cum crestem rezistenta sistemului imunitar la copii – Organism puternic

Pericolul infectiilor este mai mare la inceputul anotimurilor iar copiii trebuie sa aiba un sistem imunitar puternic pentru a nu se imbolnavi des, desi, in primul an de colectivitate, mai ales, sistemul lor de aparare nefiind pe deplin dezvoltat, se imbolnavesc destul de des. In primul an de frecventare a gradinitei sau a scolii, copiii isi intaresc sistemul imunitar, tocmai prin acele imbolnaviri. Atentie insa! Nu trebuie sa depaseasca mai mult de cinci, sase episoade in care vor fi raciti, intr-un an.
Poluarea orasului in care locuim, alimentatia defectuoasa, stresul, normele de igiena, toate influenteaza sistemul imunitar.

Sistemul imunitar ne protejeaza contra infectiilor.

Asadar, cum crestem rezistenta sistemului imunitar al copiilor?

O alimentatie echilibrata, bogata in fructe si legume proaspete, iaurturi, supe, sucuri facute in casa. Acorda importanta si hidratarii corecte a organismului. Ofera puiului tau alimente cat mai naturale, cu toate ca, in zilele noastre, acest lucru este mai dificil de indeplinit, cunoastem cu totii.

Daca vrei sa ii administrezi copilului tau vitamine si minerale, nu o face fara sfatul medicului pediatru!

Copilul trebuie sa faca miscare in fiecare zi, si sport.

Atunci cand copilul este bolnav, sistemul imunitar fiind scazut, se recomanda sa il tii la domiciliu, pentru a nu contacta alte boli.