Ce poti vizita in  Caracal, judetul Olt – Personalitati din Caracal

Orasul Caracal este municipiu in judetul Olt si este al doilea oras ca marime din acest judet, dupa Slatina, fiind strabatut de raul Gologan.

Se invecineaza cu orasul Craiova si cu Corabia.

Daca ajungi in acest oras, iata ce poti vizita :

  1. Parcul Constantin Poroineanu – pe langa faptul ca parcul se afla intr-o padure naturala, te poti plimba gratuit cu hidrobicicleta pe lac. In Europa, acest parc natural este al treilea.
  2. Muzeul Romanatilor, a fost infiintata in 1949 si cuprinde arme, harti, obiecte etnografice ce pastreaza urme ale istoriei acestor locuri.
  3. Stadionul Parc – gazduieste meciuri de fotbal dar acolo se antreneaza si elevii  Clubului  Sportiv.
  4. Teatrul National din Caracal-   constructia acestuia  a fost proiectata de catre austriacul Franz Billek, in stil eclectic, cu accente neobaroce si neorenascentiste in secolul XIX.  Incepand cu anul  2009 a fost redeschis si gazduieste piese de teatru jucate de actori renumiti.

Intre personalitatile din Caracal amintim :

Scriitori precum H.C. Lecca, Mihail Drumes, Aurelian Titu Dumitrescu, Nicu Paul Mihail, poetul Virgil Carianopol,  fizicianul Neda Marinescu, cetatean de onoare al orasului Caracal, compozitorul Radu Serban, pictorul Marius Bunescu si matematicianul George Dinca.

Jurnalistii Marius Tuca si Dan Diaconescu sunt originari din Caracal.