Ce fructe sa mancam iarna pentru un sistem imunitar puternic

Doctorii ne recomanda ca in fiecare anotimp sa mancam fructe pentru a intari sistemul imunitar. Consuma cat mai multe fructe, fie proaspete, fie congelate sau uscate.

Portocale – Fiind sezonul lor, le gasim in diverse marimi, zemoase, parfumate si dulci. In plus, ele iti intaresc sistemul imunitar, deoarece contin multa vitamina C, (atat de benefica organismului nostru), vitamina A, fier, acid folic (vitamina B9), magneziu, fibre, calciu, fosfor, sodiu, potasiu si zinc.

Vitamina C mai gasim si in lamai. Prezenta in lamai este si Vitamina A, dar si vitamine din grupul B, dar in cantitate mica. Ea mai contine si minerale importante organismului, precum: calciu, fier, magneziu, cupru, fosfor, zinc si seleniu. Lamaile contin si luteina, o substanta ce asigura o vedere buna. Lamaia este o sursa minunata de carbohidrati si proteine.
Din lamai putem face, limonada, pe care sa o indulcim cu miere. Iar coaja o putem folosi la prajituri.

Grapefruit este bogat in: vitamine (A, B5, C), acid folic, fibre, calciu si antioxidanti.

Pomelo Delicios, el contine numeroase vitamine precum: niacina, retinol, acid ascorbic, dar si minerale precum: magneziu, fosfor si potasiu.

Rodiile sunt si ele bogate in vitamina C, calciu, fier, antioxidanți, fibre si potasiu.

Merele
Pe langa faptul ca arata minunat, merele sunt atat de benefice organismului, deoarece contin numeroase fibre, dar si vitaminele A, B1, B2, C si substante nutritive precum: fier, magneziu, fosfor, si potasiu. Asadar, merele sunt un izvor de sanatate!

Bananele contin vitamina A, B, C, E, minerale, acid folic, calciu, fier, potasiu, fosfor, magneziu, sodiu si crom.

Poti face o salata din aceste fructe, mai putin din rodie si lamaie. Va fi foarte delicioasa!

Fiind fructe de sezon, le gasim in aproape toate magazinele.