Ce faci cand esti trist si fara chef de viata

Tristetea este o emotie care nu ne place, de care vrem sa scapam.

Ce faci cand esti trist si suparat?! Iata o intrebare la care multi oameni ar dori un raspuns care sa ii ajute in momentele grele ale vietii.

Depinde motivul pentru care esti trist. Daca te-ai certat cu cineva, nu trebuie sa pui prea mult la suflet, ar fi minunat daca nu te-ai consuma prea tare. Insa, daca este vorba despre o cearta cu cineva apropiat, rude, familie, parinti, prieteni apropiati, poate ar fi cazul sa reflectezi, poate ai gresit si tu, si poate ar fi indicat sa iti ceri scuze si sa va impacati.

Din pacate, nu exista reteta care sa te ajute sa scapi de tristete intr-o secunda, insa, eu cred ca depinde de fiecare dintre noi cum gestionam situatia. Este ok sa fii trist o perioada, insa viata este atat de frumoasa si de scurta incat nu se merita sa ramai o persoana trista prea multa vreme.

Iesi in oras, pune-ti ordine in ganduri, plimba-te in natura, aranjaza-te, imbraca-te frumos si simte-te bine in pielea ta.

Invata sa treci peste tristete, invata sa gasesti solutii la problemele tale de viata. Totul are o rezolvare, crede-ma.

Ca sa nu ajungi la depresie, este indicat sa mergi la un psiholog.

Accepta faptul ca te simti trist si da-ti voie sa simti trestetea, pana cand se consuma. Nu este un lucru rau sa fii trist(a). Lasa tristetea sa se manifeste, apoi las-o sa plece.  Este firesc sa simtim uneori tristete. Nu trebuie sa te rusinezi cu asta. Nu trebuie sa negi tristetea. Va trece. Las-o sa se manifeste, permite-ti sa o simti. Binele si frumosul vor reveni in viata ta.

Insa, exista mii de motive pentru a fi bucuros . Lucruri simple te pot face fericit, o cafea buna, o carte buna, o plimbare, mersul la cumpraturi, gatitul, vorbitul la telefon cu cineva apropiat, care iti poate reda cheful de viata.

Vrei sa scapi de tristete? Fa activitati care iti fac placere. Ai hobby-uri? Ocupa-te de ele.

Viata este asa de simpla, noi oamenii o complicam.

Asculta muzica de relaxare, iti va prinde bine in momentele de tristete.

Exista momente in viata cand te simti nu mai poti, insa, te vei ridica de jos si vei merge mai departe. Acesta este mersul vietii. Dupa un episod de tristete, te vei simti mai puternic(a). Totul va fi bine! Este natural sa te simti trist uneori. Viata nu este intotdeauna lapte si miere. Insa viata este frumoasa, ea ne da lectii din care putem invata. Ea ne ofera si tristete, dar si bucurie, Depinde de noi, oamenii cum vrem sa traim. Alege sa te bucuri din plin de viata si nu te lasa invins de tristete. Totul va fi bine, ma repet!

Invata sa depasesti obstacolele, viata iti da mii de motive de bucurie iar tu alegi sa fii trist(a) din pricina unui singur motiv de tristete!

Traim intr-un ritm alert, este adevarat. Opreste-te putin si analizeaza-te. Esti un o capabil, bun si frumos. Ramai asa.

Nu uita ca ceea ce traiesti astazi si ti se pare atat de dureros, maine iti va parea banal, poate. Ceea ce te intristeaza astazi, maine iti va parea un fleac. 

Priveste intotdeauna partea plina a paharului!