Ce boli trateaza polenul crud ? Ce contine polenul?

Se stie ca antioxidantele joaca un rol important in prevenirea imbatranirii celulelor si a imbolnavirii organismului. Pe langa vitaminele din compozitie, polenul este o sursa de antioxidante. Cele mai importante antioxidante sunt vitaminele A si E. Actiune antioxidanta si mai puternica decat aceste vitamine o confera polenului flavonoidele, fiind de 200 de ori mai puternice decat vitamina E. Studiile arata ca polenul este mai bogat in aminoacizi decat oul, lactatele si carnea.

Polenul a fost descoperit in martie 1992, de catre inginerul agricol Patrice Percie du Sert, din Franta. El a fost si un pasionat apicultor.

Consumul de polen este util in boli diverse, de la anemii, alergii de diferite tipuri, la boli de ficat, de inima sau chiar temutul cancer si ajuta la reducerea colesterolului.
Polenul contine complexul de vitamine B :B1, B2, B3, B4, B5, B6, B7, B8, B12.

In cazul spasmofiliei (scaderea nivelului de calciu din sange) si a osteoporozei, polenul stimuleaza producerea vitaminei D si fixarea calciului.

Este folosit si pentru persoanele cu afectiuni cardio-vasculare intrucat hraneste vasele de sange.
Portia de sanatate din granulele de polen crud poate fi folosita cu succes de catre elevii si studentii care fac efort intelectual sau sunt stresati.

Inlatura oboseala cronica si alunga depresiile.
O veste buna pentru cei care vor sa slabeasca este ca polenul poate inlocui una sau chiar doua mese pe zi.

Natura ne ofera o multime de alimente-medicamente foarte utile in regasirea si pastrarea sanatatii.

Consumati cu incredere polenul adunat cu harnicie si migala de albine!