Ce boli ascund tulburarile de vedere – Atentie la sanatatea ochilor!

Sanatatea ochilor este foarte importanta. De aceea, trebuie sa fii atent la cauzele tulburarilor de vedere.

Tulburarile de vedere se refera la momentele in care vederea este incetosata sau apar in campul vizual cerculete negre sau luminoase, pete sau stelute. Aceste tulburari pot semnala boli ale ochilor sau doar oboseala si suprasolicitarea lor. Cel mai adesea, acestea ascund in spate, din nefericire, boli ale ochilor precum :

1. dezlipirea retinei – nu este dureroasa aceasta afectiune si este frecventa in randul barbatilor trecuti de 40 de ani. In acest caz, bolnavul percepe un val in campul vizual.

2. cataracta, o boală care apare în special la persoanele de vârsta a treia si ale carei simptome sunt vedere încetosata si dublarea imaginii.

3. glaucomul, boala aceasta poate aparea treptat sau brusc. Dacă vederea scade dintr-o dată, este însotită de varsaturi şi dureri de cap, neaparat mergeti la un consult de urgenta.

4. diabetul zaharat, se manifesta prin vedere incetosata, setea excesiva, scadere în greutate. Controlati constant nivelul glicemiei si urmati tratamentul prescris de medic !

5. migrene (dureri de cap puternice, doar pe o anumită parte a capului).

6. hipertensiunea arteriala si hipotensiune arterială pot afecta vederea prin cerculete, stelute in campul vizual.

Este indicat să mergi la un control la medicul de familie. In functie de simptome, te va indruma catre un medic oftalmolog care te va supune unor analize amanuntite cu tot felul de aparate pentru a stabili exact diagnosticul.

Ai grija de ochii tai!