Cand trebuie scos bebelusul nou-nascut afara la plimbare

Bebelusul  trebuie scos in fiecare zi afara, indiferent de anotimp! Nou-nascutul  il poti scoate la cateva zile dupa acomodarea acasa.

Trebuie sa evitam sa scoatem copilul afara atunci cand afara ploua sau este foarte frig, foarte cald, ceata sau cand  bate vantul.  Trebuie sa retinem ca plimbarile sunt reale surse de stimuli!

Un copil scos afara in fiecare zi la plimbare va avea un sistem imunitar puternic si nu va raci usor.

Fiecare plimbare va aduce numai beneficii. In plus, bebelusul poate adormi mai repede si mai profund iar mamica se poate relaxa si socializa cu alte mamici. Sa nu uitam si de faptul ca putina miscare nu strica! Aerul si lumina soarelui sunt importante pentru sanatatea bebelusilor, deoarece fixeaza vitamina D in organism, vitamina atat de utila in cresterea si dezvoltarea oaselor copiilor.

De evitat: locurile unde sunt zgomote puternice, trafic intens si aer poluat.  Daca poti, mergi in locuri cat mai linistite.

Scoate la plimbare bebelusul si iarna, bineinteles, dupa ce il imbraci adecvat, inclusiv caciula si manusi. Atentie! Nu exagera cu imbracamintea!

E important si ca cel care transporta copilul, dar si bebelusul, sa se simta confortabil, deci fa tot posibilul sa fie asa.

Bebelusul il poti transporta fie in carucior, fie in marsupiu.

Nu uita ca te poti sfatui si cu medicul pediatru! Daca ai nelamuriri, nu ezita sa mergi la doctorul pediatru!

Plimbari placute alaturi de puii vostri!