Despre cuperoza – Ce este cuperoza – Cauze si tratament cuperoza

Cuperoza reprezinta roseata obrajilor, in special aparand iarna dar nu numai, insa e bine de retinut ca nu oricare persoana care este rosie in obraji manifesta cuperoza.
Vantul, frigul , dar si razele UV ( foloseste creme protectoare primavara si vara, ori de cate ori te expui la soare!), favorizeaza aparitia cuperozei. Si nu e deloc placut sa suferi de cuperoza…..

Iata ce trebuie sa stii despre cuperoza:

Cuperoza afecteaza nu numai obrajii, dar si barbia si nasul. Boala afecteaza mai ales pielea alba, sensibila, seboreica sau uscata.

Menopauza are o mare legatura in instalarea cuperozei, cele mai afectate fiind astfel femeile , mai ales cele intre 30 de ani si 50 de ani.

Daca ai cuperoza, trebuie sa eviti cafeaua, ciocolata, ceaiul negru, cacao, bauturi alcoolice, fructele cu samburi mici, produsele condimentate. De asemenea, nu sunt recomandate mancarurile fierbinti si nici prajelile.
Se recomanda alimente fierte. Dieta este foarte importanta deci.

Atentie! Mostenirea genetica este si ea “vinovata” de aparitia cuperozei, pe aceasta lista adaugandu-se tulburarile digestive, stresul, dereglarile hormonale, alimentatia nesanatoasa, precum si fumatul sau consumul de alcool.

In fiecare zi, trebuie sa speli fata cu produse care nu contin sapun, sa demachiezi tenul cu lapte demachiant adecvat tipului tau de ten, dupa care poti aplica o lotiune tonica pentru ten sensibil . Mergi la farmacie si ia-ti o crema potrivita care lupta impotriva cuperozei, pentru a stopa evolutia ei.

Fereste-te de caldura dar si de vant si ger!
Evita spalatul pe fata cu apa fierbinte !
Evitarea aplicarii pe fata a produselor pe baza de cortizon!
Foloseste numai produse speciale tipului tau de ten!
Beti cel putin doi litri cu apa, in fiecare zi. Hidratarea este si ea importanta in combaterea cuperozei!

Trebuie sa stiti ca exista si tratament cu laser sau cu lumina intens pulsata pentru ameliorarea aspectului vaselor dilatate.

Nu uitati si sa consultati un medic dermatolog! Foarte important! Doar medicul deramatolog va va pune diagnosticul corect pentru stoparea cuperozei! Si exista o gama larga de produse antiroseata…….