Cand trebuie sa bea lichide bebelusii – Deshidratarea si importanta apei

In primele sase luni de viata, daca sugarul este hranit cu lapte matern, nu are nevoie de apa decat daca este deshidratat din cauza caldurii excesive sau din cauza ca este bolnavior: febra, diaree, varsaturi.

Trebuie sa avem grija ca in camera lui bebe sa nu fie un aer prea uscat si sa nu fie nici prea cald, indiferent de anotimp. Maxim 23 de grade Celsius sunt suficiente.

Lichidele bebelusului trebuie sa fie date la temperatura camerei.
Din momentul in care incepi diversificarea, copilul are nevoie si de alte lichide, laptele nemaifiindu-i suficient pentru hidratarea optima.
Ii poti oferi apa sau sucuri naturale, de preferat facute chiar de tine in casa, cu fructe cat mai naturale.

Apa care i se ofera lui bebe trebuie sa fie una minerala, plata, de calitate, imbuteliata direct de la sursa si nu supusa niciunui proces chimic. Apa trebuie de asemenea, sa fie pura din punct de vedere bacteriologic.

Copiii care nu sunt alaptati la san si care primesc lapte formula, vor incepe diversificarea mai devreme, deci implicit vor primi si apa mai devreme.

In momentul inceperii diversificarii, toti bebelusii, indiferent de laptele pe care il consuma, fie matern sau formula, trebuie sa primeasca si alte lichide petru hidratarea corecta a organismului! Cantitatea de lichide scazand din momentul diversificaii, bebelusul are nevoie de lichide, el nemiprimind ca in primele luni de viata cantitatea necesara de lichide in lapticul mancat.

Deshidratarea poate aparea atat vara, cat si iarna.
Daca bebelusul tau are buzele si mucoasa bucala uscate, atunci este deshidratat.

Daca bebelusul tau este in continuare deshidratat, desi i-ai oferit ceaiuri, apa si sucuri naturale din fructe, mergi la medic si urmeaza instructiunile si sfaturile lui.