Cand dam copiii la gradinita – Varsta potrivita pentru gradinita|cresa

Aceasta dilema o avem cu totii, atunci cand vine timpul sa ne inscriem copii la gradinita.

Pentru ca ii vrei binele si, daca ai putea, l-ai tine intr-un glob de cristal, pentru a-l feri de boli si de toate eventualele pericole ce ne inconjoara.

Daca trebuie neaparat sa te intorci la munca, va trebui negresit sa lasi copilul cu bona, la cresa (gradinita), sau, in cel mai bun caz, cu bunicii.
Asta daca se poate.

Primul semn ca o sa-i placa sa mearga la gradinita, ar fi ca ii plac mult copiii, interactioneaza si se joaca frumos impreuna.

Daca ar sta in puterea parintilor, sunt sigura ca multi ar prefera sa mai stea acasa cu ei, pentru a le oferi tot timpul lor, deoarece mi se pare extrem de important sa stai cu copilul, macar in primii doi ani acasa. Afectiunea este esentiala.

Insa daca trebuie sa te intorci la serviciu, nimeni nu are dreptul sa te judece sau sa te critice! Fiecare procedeaza asa cum crede ca e mai bine pentru copiii sai si pentru familie!

Daca mergi la serviciu, nu trebuie sa te simti vinovata. Esti si femeie, nu doar mama. Esti om. Ai nevoie de bani si de viata sociala.

Lasa lumea sa vorbeasca ceea ce doreste. Atata timp cat tie si familiei tale va e bine, gura lumii nu conteaza.

Parerile sunt intotdeauna impartite, pentru orice subiect pe lumea asta.

Unii considera ca mersul la gradinita e un chin pentru copil si ca el de fapt se resemneaza si de asa nu mai plange ulterior, nu ca s-ar adapta…

Mi se pare cam deplasat sa credem asta… Doar nu il abandonam in munti, ci printre jocuri si jucarii. Printre copii si oameni instruiti sa le fie bine copiilor.

Dar sunt convinsa ca la gradinita va manca si va dormi mult mai bine decat acasa. Va fi mai educat si va deveni un copil independent.

Nu cred ca exista o varsta potrivita pentru inscrierea copilului la gradinita. Inscrierea se face in functie de serviciul pe care il ai, timp, resurse materiale, comportamentul copilului etc.

Beneficiile mersului la gradinita sunt multiple, asa ca nu trebuie sa ne simtim vinovati!

La ce varsta v-ati dat copilul la gradinita(cresa)? Cum a fost adaptarea?