Cum vara este aproape, ne gandim, mai ales noi, femeile, la bronzarea pielii. Majoritatea prefera solarul inainte de a se expune la soarel, fie la mare sau in alta parte, pentru a nu fi albi ca “branza”. Total gresit! Nesanatos!
Solarul reprezinta o metoda rapida de bronzare artificiala.
Am observat ca nu toata lumea crede ca bronzatul artificial este principala cauza a aparitiei cancerului de piele. Asta desi Organizatia Mondiala a Sanatatii a confirmat acest lucru.
Citeam despre solar ca, in Marea Britanie, oamenii sunt avertizati in legatura cu pericolele acestuia, in timp ce la noi, in Romania, reclamele sunt nenumarate.
Studiile dermatologilor arata ca solarul este daunator pielii, tinerii sunt cu 75% mai expusi in a se imbolnavi de cancer de piele decat cei care aleg sa se bronzeze la soare.
Solarul este considerat la fel de nociv pentru organism precum fumatul, azbestul sau arsenicul.
Solarul reprezinta un pericol real pentru oameni, producand doua tipuri de radiatii ultraviolete: UVA si UVB, imbatranind si patand pielea, ajungandu-se chiar la moarte prin cancer de piele! In plus, daca nu porti o casca speciala, parul se degradeaza foarte rapid!
Daca ne gandim logic, bronzul la soare este mai sanatos decat bronzul de la solar, normal, atata timp cat nu este in exces si se respecta orele in care este recomandat sa stai la soare.
Specialistii spun ca expunerea la solar pentru doar doua minute, echivaleaza cu expunerea neprotejata la soare pe parcursul unui an intreg !
Decizia este a fiecaruia insa inainte de a hotari cum alegi sa te bronzezi, e bine sa te informezi despre riscuri si beneficii.
Oamenii au tendinta sa “se ia” dupa prieteni, adica ceva de genul, daca prietena mea a fost la solar si nu i s-a intamplat nimic, inseamna ca nici mie nu o sa mi se intample nimic. Sau daca o prietena iti zice “Du-te ! E ok !” o credem si ii urmam sfatul! Nu ar fi mai bine pentru sanatatea ta sa vorbesti cu un specialist, mai bine?
Sanatatea este cea mai importanta, ea trebuie sa fie inainte de toate! Ingrijeste-te de ea!
Nu e mai frumos sa te relaxezi la plaja, sa te bronzezi, sa simti briza marii, sa auzi rasete in jur si sa vezi oameni veseli decat sa alegi bronzarea artificiala? Si e si sanatos! Nu uitati de cremele protectoare in timpul expunerii la soare!
Puteti folosi si autobronzante din cand in cand!

P.S.1 Si mie imi place sa fiu bronzata, insa la solar nu m-as duce nici daca ar fi gratis!:-)) Acest raspuns i l-am dat si unei prietene zilele astea (ma intreba daca am fost la solar (mai in gluma, mai in serios) sau, ca mi s-a pastrat bronzul de asta vara, de cand am fost la mare…)
Astept sa vina vara ca sa ne bronzam “natural”!

P.S. 2 Stii cand te bronzezi cel mai repede?