Anxietatea – Simptomele anxietatii si atacurile de panica

Viata este un stres pentru noi. Traim in vremuri in care serviciul ne consuma multa energie, avem multe lucruri de facut : de dus si luat copiii de la gradinita sau scoala, de platit facturi, de facut cumparaturi, de gatit, spalat, curatenie in casa, etc. Uneori ne simtim epuizati si stresati de viata agitata.
Pentru ca aceasta agitatie sa nu ne afecteze viata si starea de sanatate, trebuie sa relaxam dupa o zi stresanta, sa respiram profund si sa gandim pozitiv.

Iata cateva cauze care genereaza anxietate si stari de panica :

1. Grijile exagerate si nefondate

Daca iti faci griji pe tot parcursul zilei, acest lucru iti poate afecta serios sanatatea. Astfel, apare senzatia ca ceva rau ti se poate intampla, apar stari de nervozitate.

2. Problemele cu somnul- insomnia

Daca ai probleme in a adormi si te trezesti des acest lucru arata ca esti stresat. Incearca sa te linistesti si constientizeaza ca si maine este o zi in care ai multe facut, deci trebuie sa dormi si sa-ti incarci bateriile.

3. Panica

Atacurile de panica sunt neplacute pentru persoana in cauza mai ales daca sunt insotite de manifestari fizice care duc cu gandul la infarct:senzatia de sufocare, batai puternice ale inimii, agitatie, maini amortite, ameteală, dureri in piept.

4. Retrairea unor episoade traumatizante

Pierderea unei persoane dragi sau a unui cunoscut, un accident, un episod stresant, un soc, o veste proasta iti pot afecta psihicul.

5. Perfectionismul

Daca iti doresti ca tot ce faci sa fie perfect nu este intotdeauna un lucru benefic. Obsesia perfectionismului este urmata de anxitate.

6. Neincrederea in propria persoană si in propriile actiuni si hotarari

De obicei, persoanele pesimiste si cele frustrate nu au incredere in fortele proprii.
Daca te simti obosit, stresat, agitat, ca nu-ti mai poti controla gandirea iar gandurile se invalmasesc in capul tau, mergi la un medic specialist.
Iti poate recomanda consiliere psihologica sau iti prescrie tratament medicamentos.