Alimente periculoase pentru sanatatea organismului – Ce alimente sa evitam

Suntem fiinte si avem nevoie de energie. Prin hrana ne asiguram energia. Din pacate, nu toate alimentele pe care le consumam sunt sanatoase.

Iata cateva alimente care trebuie evitate sau chiar eliminate din dieta:

1. Mezelurile – cele mai multe dintre sortimentele de salam, parizer, carnati etc contin multa sare, apa, condimente si slanina si diverse substante chimice pentru a le da gust si culoare. Exista prea putine mezeluri care contin carne si cantitati mici de conservati.

2. Fructele care nu sunt autohtone – fie ca vorbim de portocale, banane, citrice, mere sau alte fructe, toate sunt tratate cu diferite substante chimice pentru a se pastra cat mai mult timp.
Stiti ca bananele se culeg de verzi si apoi sunt tratate cu gaz ca sa se coaca. Imaginati-va cat de dulci si gustoase sunt bananele coapte natural, in tara de provenienta.
Si banalele mere, in ciuda faptului ca arata extrem dea atragator prin culoare si prin faptul ca stralucesc de-a dreptul, acestea sunt unse cu uleiuri sau silicon pentru a preveni deshidratarea si a le face atragatoare.

3. Fast-food – fie ca vorbim despre cartofii prajiti sau burgeri, acestia contin grasimi si prea putine proteine, vitamine sau minerale.

4. Legumele mari si stralucitoare – in special cele din import pe care le gasim in rafturile supermarketurilor sunt tratate pentru a le spori termenul de valabilitate.

5. Snaksuri, chipsuri – acestea sunt pline de grasimi si nu au nici vitamine, nici minerale.

6. Sucuri carbogazoase – sunt bogate in zahar rafinat. Contin sirop sintetic si apa.

O alimentatie sanatoasa trebuie sa excluda aceste alimente sau macar sa limiteze consumul acestora.