Alimentatia copiilor – Mesele importante ale copilului tau

Sananatea este mai importanta decat toate. Alimentatia joaca un rol important in viata noastra. Pentru a avea o sanatate de fier, trebuie sa stii ce, cat si cum sa mananci.

Alimentatia copiilor este foarte importanta, mai ales in primii ani de viata! Copilul tau trebuie sa aiba trasate anumite reguli in comportamentul sau alimentar.
Apetitul variaza de la un copil la altul, deci tine cont de gustul si apetitul copilului tau!

Dupa varsta de noua luni, copilul trebuie sa ia trei mese pe zi si doua gustari,chiar trei. Gustarile trebuie sa fie luate cu aproximativ o ora jumatate-doua ore inainte de a lua masa.
Ce sa contina gustarea? Fructe si legume proaspete, cereale integrale, sucuri naturale facute in casa, lactate fara grasimi si sare, piureuri de fructe etc.

Masa de pranz trebuie sa fie echilibrata si sa ii ofere micututlui tau toti nutrientii de care are nevoie organismul sau. Ii poti da legume sau ciorba cu carne de exemplu. Sau peste.

Cina trebuie sa fie neaparat usoara! Poti alege o supa usoara, fructe.

Incearca pe cat posibil sa ii dai copilului sa manace cam la acelasi ore pentru a se obisnui.
Daca ai un copil mofturos, evita gustarile dintre mese, pentru a manca cele trei mese, facandu-i se foame astfel. Nicidecum nu ii da dulciuri sau sucuri carbogazoase acidulate!
Nu te lasa influentat de copilul tau! Invata-l sa manance sanatos!