Cum poti scapa de arsurile de stomac – Remedii naturale

Una dintre problemele digestive este data de arsurile resimtite la nivelul stomacului. Medicii considera ca arsurile sunt rezultatul unor factori precum stresul, dieta bogata in grasimi si prajeli, condimentele sau sedentarismul.
Poti folosi cateva remedii pentru a reduce aparitia arsurilor la stomac :

1. Fa cateva schimbari in dieta. Astfel, evita consumul unor alimente care cresc aciditatea stomacului: alimente prajite, bogate in grasimi, condimente in exces (piper, sare, mustar iute etc.) ardei iute, usturoi si ceapa in stare cruda, otet, citrice si alcoolul.

2. Important pentru o digestie corecta este sa fii atent la modul cum mananci. Pune-ti in farfurie o portie mai mica, nu o umple pana la refuz, desi este mancarea ta preferata !

3. Nu baga in gura multa mancare, ia inghitituri mici si mesteca bine si incet. Simte gustul mancarii si bucura-te ca primesti o portie de energie.

4. Acorda timp suficient micului-dejun, pranzului si cinei. Daca pentru micul-dejun ajung 15 minute, pentru pranz aloca o jumatate de ora. Si aici nu includem pusul si stransul mesei, nici spalatul vaselor !

5. Imediat dupa ce servesti masa, fa o plimbare de 10 minute, nu te intinde in pat pentru ca aceasta va ingreuna digestia.

6. Si nu mai manca nimic dupa ora 19, poate doar un fruct daca iti este prea foame. Astfel, stomacul va digera cina si se va odihni si el peste noapte.

Netratate, aceste arsuri pot duce la boli precum ulcer sau gastrita, asa ca e indicat sa mergi la medicul de familie care te va trimite spre un medic specialist care-ti va face investigatiile medicale necesare.