Violenta pe strada, conjugala, interfamiliala si in scoli

Am sa incep articolul prin a spune – direct si raspicat – ca nu sunt de acord cu violenta, indiferent de forma ei! Se spune din popor ca – ,, Bataia e rupta din rai,,- eu personal, nu sunt de aceeasi parere. Cred ca bataia e rupta din rau. Exista si altfel de educatie, decat cea cu ,, pumnii,, nu?
Formele violentei sunt multiple si parca inepuizabile. Exista violenta pe strada, conjugala, interfamiliala si chiar in sistemul educativ. Violenta este folosita in general ca metoda de intimidare a celor slabi, lipsiti de ajutor. Violenta se leaga strans de  lipsa de educatie, ea fiind folosita de cei care sunt incapabili sa comunice ceea ce simt si gandesc, fara a fi capabili sa aplice alte metode.
Ceea ce doare cel mai mult este violenta in sistemul educativ. In Romania este la ordinea zilei. Cum sa dai in copilul pe care nu l- ai nascut tu si care este pur si simplu la inceput de drum? Tu trebuie sa il formezi si sa il pregatesti pentru viata insa nu prin forta pumnului. Nu inteleg… Nu exista justificare sau pretext a celor care practica violenta.
Violenta insa este foarte des intalnita si in tarile dezvoltate cum sunt: Germania, S.U.A si lista poate continua. Asa- zis dezvoltate. Nu ar trebui sa existe in nicio tara violenta pentru ca lumea a evoluat, nu? Sau asa ar trebui cel putin.
Violenta exista si va exista atata timp cat oamenii nu vor intelege ca trebuie sa treaca la nivelul urmator : al educatiei . Omenirea trebuie sa treaca mai departe de Epoca de piatra.,, Violenta naste violenta.,, De exemplu: un copil daca vede batai si scandaluri in familie asa o sa reactioneze si el in propria lui familie cand va creste. Dar se pot intampla si “minuni”, copilul devenit “ om mare “ sa se comporte normal cu cei din jur, fara sa foloseasca violenta.
Oricum… indiferent de forma sau de imprejurarea in care se produce violenta nu trebuie acceptata nicicum. Trebuie tras un semnal de alarma pentru ca violenta sa nu mai existe.
STOP VIOLENTEI!