Viata, norocul, fericirea, sanatatea si oamenii

Alergam in aceasta viata in cautarea fericirii dar oare, in goana noastra nu cumva omitem anumite lucruri? Oare de ce nu ne “declaram” niciodata fericiti pe deplin? Stim dupa ce alergam atat cu sufletul la gura? Stim cu precizie ceea ce cautam? Ce ne trebuie pentru a fi total fericiti? Ce e fericirea? Doar o stare de bine? Zambete? Ce contribuie la fericirea noastra? Dragostea? Banii? Statutul? Pozitia sociala? Masina de lux?
Cand suntem coplesiti de tristete gandim ca nu avem noroc. Dar oare nu suntem noi cei care ne “alegem” norocul?
Nu uitam oare, cumva, ca viata e imprevizibila, frumoasa si scurta? Ne pierdem in detalii, in orgolii si ura in loc sa traim, sa iubim, sa iertam…
Nu e oare suficient faptul ca avem sanatate pentru a fi fericiti? Pentru a le face pe toate?
De ce uitam sa ne bucuram de lucruri marunte? De ce nu ne putem bucura cu tot sufletul ca putem vedea, pipai, alerga, saruta, merge, auzi? De ce nu traim din plin momentele petrecute cu familia?
Profita de timpul cat ai alaturi persoanele dragi, parintii, pastreaza-ti prietenii!
Nu asupri, nu barfi, nu critica si nu judeca pe nimeni! Nu avem acest drept, doar Dumnezeu il are!
Evita sa ti se impietreasca sufletul, indeparteaza-te de mincinosi si de cei de la care nu ai ce invata, nu amagi pe nimeni, nu folosi minciuna pentru a face rau. Evita conflictele….profita de inteligenta ta si foloseste-ti creativitatea si imaginatia in scopuri nobile nu pentru a face rau sau pentru razbunari….
Fa ceea ce iti place, iubeste pe cine doresti, zambeste ori de cate ori simti asta, iarta, uita de necazuri, lasa probleme deoparte, plimba-te, respira, canta, simte-te capabil (a) si frumos\ frumoasa! Orice e posibil, important e sa iti doresti cu ardoare! Spera si surade chiar si cand inima iti e amara! Nu e mai simplu sa iubesti, decat sa urasti? Crede in tine, vei reusi ceea ce iti propui! Nu iti pierde credinta! Poarta-l pe DUMNEZEU in inima, iti va fi alaturi pretutindeni, mereu!
Avem doar o viata si o inima! Ai grija de ele! Incearca sa atingi absolutul! Incearca sa-ti dai seama ca … esti fericit (a), doar ca nu iti dai seama sau poate nu vrei sa vezi asta. Poti fi fericit (a) ori de cate ori iti deschizi inima!
Traieste-ti viata pentru ca e unica si speciala! Atat de magnifica! E un miracol!