Unde a fost rastignit Iisus – Golgota, locul rastignirii lui Iisus

Dupa ce a fost judecat si condamnat, Iisus a mers pe drumul spre crucificare purtand o cruce in spinare. Crucea era grea, precum pacatele oamenilor. Fiul lui Dumnezeu a acceptat sa ia crucea pacatelor noastre, ale tuturor si sa o care El in locul nostru. Crucea este grea si din pricina multimii pacatelor lumii.

Iisus a fost rastignit pe muntele (sau dealul ) Golgota sau Capatanii. Denumirea provine de la forma ridicaturii stancoase pe care erau asezate cele 3 cruci, 2 ale hotilor, in mijloc fiind Iisus. Faptul ca este asezat in mijloc semnifica faptul ca ii iubeste pe oameni si vrea sa le fie de folos.

Acest loc este in afara orasului Ierusalim, astfel ca Fiul Domnului a fost rastignit si ucis in afara zidurilor cetatii sfinte, fapt ce semnifica sacrificiul universal, jertfa pentru rascumpararea pacatelor tuturor oamenilor.

Conform unei vechi traditii ebraice, pe Golgota se afla ingropat craniul primului om creat de Dumnezeu pe pamant, al lui Adam. Tot in acest loc Avraam trebuia sa-l jertfeasca pe fiul sau, Isaac. Dupa spusele profetilor, tot aici va avea loc Judecata de Apoi dupa ce Lumea se va fi sfarsit.

Dealul Golgota sau Capatinii semnifica pentru omenire locul rastignirii, locul in care pacatul s-a intalnit cu iertarea, locul in care viata si iertarea au biruit pacatul si moartea.