Stiati ca…!? Curiozitati despre animale, pasari, pesti

~ Un vanator a gasit un cocostarc grav bolnav, care a murit dupa cateva ore. La autopsie s-a gasit…in gusa pasarii o cartita intreaga si gusa rupta in mai multe locuri. Se vede treaba ca pasarea a inghitit cartita vie, asa cum obisnuieste cu broastele, insa cartita i-a rupt gusa si in cele din urma i-a provocat moartea.

~ Panthera Tigris Altaica este denumirea stiintifica a tigrului siberian, unul dintre cei mai impresionanti reprezentanti ai familiei felinelor. Iata cateva date identificatoare: are circa 270 de kilograme, peste un metru inaltime si peste trei metri lungime.

~ Coarnele lepadate de cervide sunt roase de veverite, iepuri, jderi, vulpi, soareci, bursuci sau chiar de alte cervide pentru calciul si fosforul pe care il contin.

~ Somonii au tendinta de a reveni in raul unde au vazut lumina zilei, inotand pe distante foarte mari. Somonii au simtul secret al navigatiei care ar putea fi rodul unei combinatii intre olfactie si navigatia dupa soare.

~ Scriitorul arab Al Hahiz mentioneaza in ” Cartea animalelor ” ( de acum …doua milenii ) ca “girafa este rezultatul incrucisarii intre camila si…pantera” .

~ Serpii care fug nu sunt veninosi, doar viperele stau incolacite si aparent linistite, ca si cum ar fi constiente de arma lor.

~ Un pescar sportiv, curios, poate “citi” usor varsta unui crap capturat, pe unul din solzii mari, smuls de la baza inotatoarei dorsale.

~ Intre animalele padurii, un loc deosebit il ocupa neamul veveritelor, animale mici purtand o coada stufoasa si avand niste ochi precum migdalele.

~ Mistretul a fost introdus in America de Nord, provenind din Europa, fiind eliberat in diferite tinuturi din S.U.A. si Canada.
Sobolanii si soarecii care au fost iradiati cu raze X o iau la fuga imediat ce sunt expusi din nou la un astfel de tratament, afirma cercetatorii oncologi canadieni, acest lucru demonstrand un al saselea simt al rozatoarelor.

~ Randunicile pot fi tinute foarte greu in captivitate, din pricina hranei pe care o reclama. Ingrijind o randunica bolnava, un specialist a putut stabili ca aceasta pasare consuma la o masa 40-70 muste. Cum ea mananca de circa 12 ori pe zi, era nevoie de cel putin 600 de muste zilnic pentru a o tine in viata.

~ Unul dintre cei mai mari vanatori cu arcul si foarte probabil cel mai vestit din lume, Fred Bear, din Pensilvania (S.U.A.), s-a consacrat acestui fel de vanatoare inca de la varsta de 23 de ani, cand si-a construit si un modest atelier de fabricat arcuri, devenit ulterior prima fabrica de arcuri din Statele Unite.F. Bear a construit si un “Muzeu al vanatorii cu arcul”.