Sfaturi intelepte pentru tinerii casatoriti pentru un mariaj fericit

Oricine isi doreste o viata in doi fericita, linistita si o nunta de vis, alaturi de persoana iubita, insa trebuie sa fim constienti ca nunta tine o zi, in timp ce o casnicie, tine toata viata, asa ca, acel cuplu, trebuie sa lupte sa mentina aprinsa dragostea si sa se respecte toata viata, o data ce au ales sa mearga pe acelasi drum, sa fie doi intr-unul si sa isi jure iubire eterna. Mariajul reprezinta responsabilitate, un anumit grad de maturitate, iar daca ai ales sa iti unesti destinul cu al persoanei pe care o iubesti cu adevarat, trebuie sa fii constient(a) ca nu totul va fi ca in povesti, ca vor aparea si momente dificile in viata voastra, peste care va trebui sa treceti.

Impreuna, la bine si la greu.

Nu va casatoriti de dragul de “a fi in randul lumii”, ci din

dragoste profunda, cu un om langa care va vedeti si peste ani si ani.

Vor exista zile superbe, dar si zile mai putin bine. Nu luati decizii la nervi sau la suparare.

Discutati calm si la timp. Altfel, se vor naste frustrarile, care, cu timpul, vor ajunge sa va desparta.

Aveti rabdare unul cu celalalt.

Incercati sa va puneti unul in locul celuilalt pentru a vedea putin si a simti si din prisma celuilalt.

Respectati-va intotdeauna si nu va jigniti niciodata.

Luati hotararile impreuna.

Invatati sa traiti cu micile defecte ale persoanei de langa.

E ok sa va petreceti mult timp impreuna si sa faceti diverse activitati impreuna, insa e la fel de ok sa va petreceti timp si cu prietenii, separat.

Incercati sa va intelegeti partenerul/partenera si prin limbajul non-verbal. Uneori, gesturile fac cat o mie de cuvinte.

Cereti-va iertare daca ati gresit, invatati din acea greseala si, cel mai important, nu o mai repetati.

Pastrati misterul in viata voastra. Daca v-ati casatorit nu inseamna ca nu trebuie sa va mai aranjati, sa aratati “totul”, sa va faceti nevoile in toaleta, cu usa deschisa.

Continuati sa iesiti in oras, la un suc ori la o cafea. Gesturile si intalnirile romantice raman sarea si piperul in relatia voastra. Nu permiteti monotoniei sa va acapareze. Nici stresul cotidian si grija zilei de maine, sa va distruga relatia frumoasa pe care ati construit-o.

Stim cu totii ca viata nu e usoara intotdeauna, insa trebuie sa invatam sa gestionam sitatia, sa cautam solutii si sa fim optimisti.

Iesiti la restaurant si impreuna cu alte cupluri casatorite. Va fi minunat sa va imprieteniti si sa petreceti clipe de calitate.

Nu fiti posesivi si gelosi fara motiv. Fiecare om are nevoie si de libertate. Si de momente de a fi cu el insusi. Asta nu inseamna ca nu te iubeste.

In momentul in care ati intrat pe usa casei voastre, indiferent de cate probleme aveti la serviciu, lasati-le la usa. Nu va certati din pricina banilor. Cautati solutii impreuna. Fiti constienti ca vor veni si vremuri mai bune.

Nu va reprosati nimic, Discutati calm, indiferent de subiect.

Cand va este greu, aminti-va de ziua frumoasa a casatoriei voastre. Va va ajuta sa reveniti la sentimente mai bune. Reflectati.

In loc sa ridicati tonul unul la celalalt, mai bine va faceti o cafea si va imbratisati, apoi discutati calm.

Va doresc din tot sufletul un mariaj fericit, pana la adanci batraneti!

P.S. TU ce sfaturi ai pentru cuplurile recent casatorite? Ce crezi ca mentine o casnicie fericita?