Sanatatea reprezinta darul cel mai de pret al omului.
Cu totii stim ca daca avem sanatate, le putem face pe toate.
Sanatatea reprezinta comoara noastra, cea mai mare si cea mai importanta avere, o comoara care insa se poate pierde atat de usor, nefiind indeajuns pazita.
Cand esti bolnav contientizezi faptul ca trebuia sa te ingrijesti la momentul oportun si regreti, promitandu-ti ca vei avea mai multa grija de sanatatea ta, insa de cum te-ai insanatosit, parca ai si uitat cum era bolnav, ai uitat si de promisiuni…. Si de regrete….
Daca esti sanatos, traiesti mult si bine. Asta ne dorim cu totii. Iubim viata.
Oamenii au trait milioane de ani intr-o intima comunicare cu natura, cu fauna si cu vegetatia ei, din acest cadru, el si-a extras cele necesare pentru a se adaposti, pentru a se hrani si pentru a se imbraca. A cautat leacuri contra bolilor, tratamente naturale din plante pentru a-si conserva sanatatea.
Ne dorim o sanatate de fier, insa…. Facem ceva pentru asta?
Ar trebui sa acordam mai multa atentie felului cum traim si ne hranim, cu toate ca in zilele noastre este din ce in ce mai greu sa iti pastrezi sanatatea intacta din toate punctele de vedere, cu atatea E-uri existente in alimente si cu atata stres in viata cotidiana.
Animalele au fost primii medici formati de natura. Omul a studiat comportamentul animalelor si a invatat, voind sa-si pastreze sanatatea sau pentru a se insanatosi. Astfel, au imitat animalele si au intrat in posesia unor mijloace terapeutice, dupa ce le-au testat pe propria piele. Medicina naturista a fost transmisa din generatie in generatie.
Ulterior au aparut si medicamentele de sinteza, cu efectele lor pozitive si unele negative- reactiile adverse.
Trebuie sa stim ca, daca luam pentru o perioada indelungata antibiotice pentru a ne trata de anumite boli, riscam sa nu isi mai faca efectul, corpul obisnuindu-se cu acest medicament, nemailuptand contra respectivei afectiuni.
Exista si cazuri in care medicamentele sintetice fac bine si in acelasi timp rau pentru ca te vindeca de o anumita boala si iti provoaca o alta.
Insa parca tot nu ne putem lipsi de ele.
E important sa previi decat sa tratezi, mananca sanatos si evita sa te enervezi prea des!
Hipocrat a spus ca “ medicul trateaza, natura vindeca”. Ce parere ai?

Ai incredere in medicina naturista?

Va doresc o sanatate de fier!