Prietenia, unul dintre cele mai frumoase lucruri

~ Poveste adevarata, povestirea Veronicai din Turnu Severin, judetul Mehedinti ~

Prietenia….. este unul dintre cele mai frumoase lucruri pe care oamenii le detin. Ea poate sa existe intre o fata si un baiat, intre colegi, intre oameni de varste diferite etc. Insa , prietenia trebuie sa fie adevarata adica neconditionata si sa vina din suflet.
Acum foarte multi ani am avut o prietena pe care o consideram ca fiind o sora mai mult decat o prietena. Ne cunosteam de la gradinita si am stat impreuna pana la terminarea scolii. Dar , din pacate…. m-am inselat amarnic in privinta ei. Cand eram la scoala ea era foarte timida si cuminte, dar , o data cu plecarea la facultate a intervenit schimbarea. S-a schimbat in rau mai mult. Devenise egoista, foarte increzuta si plina de ea si ii placea ca toata lumea sa-i stea la picioare. Ne intalneam ocazional la discoteca si vorbeam. Toata lumea imi spunea ca s-a schimbat ca ma ,, invarte,, pe deget dar eu n-am vrut sa cred pe nimeni. Am vrut sa ma conving singura ca e sau nu asa. Am fost naiva… Asa era… Intr-o seara si -a aratat adevarata fata pe care nu vroiam s- o vad si de care imi spunea toata lumea. M-a pus intr-o situatie foarte jenanta fata de ceilalti din cauza unui baiat- care era mult mai mic decat noi- cu care se,, juca ,, de multa vreme. N-am mai vrut sa mai stiu de ea. Din acea seara n-am mai vorbit cu ea pana in prezent. Am aflat ulterior ca s- a casatorit si ca ma chemase la nunta dar cu acea persoana nu vorbeam atunci si nu mi- a spus. Aceasta poveste este una adevarata si cei care au prieteni si prietene trebuie sa aiba grija. Daca simt ca prietenia nu este adevarata mai bine se retrag. Mai bine singur.
Prietenia adevarata este greu de gasit. Cred ca oamenii trebuie sa fie prieteni neconditionat . Sufletul si sinceritatea conteaza cel mai mult intr-o prietenie.