Petreceti tot timpul liber in fata televizorului? Acest lucru poate duce la mai multe probleme de sanatate. Multi oameni stau in fata televizorului dupa ce se intorc de la serviciu si continua sa se uite timp de ore. Ei nu iau in considerare efectele negative ale vizionarii televiziunii si, in cele din urma, acest lucru duce la probleme mentale si fizice.

Efectele negative ale televiziunii

Multi oameni cred ca doar copiii petrec ore in fata televizorului, dar acest lucru nu este corect. Adultii fac acelasi lucru si se termina cu efecte negative. Iata cateva detalii despre efectele vizionarii televiziunii in exces.

Efecte negative asupra adultilor

  • Cercetarile arata ca persoanele care urmaresc TV de trei sau mai multe ore pe zi sunt de doua ori mai predispuse sa moara prematur in comparatie cu persoanele care urmaresc o ora sau mai putin zilnic. Acest lucru se datoreaza in principal faptului ca vizionarea televiziunii este o activitate sedentara.
  • Vizionarea TV poate duce la supraalimentare. Este posibil sa mancati prea mult in timp ce va uitati la televizor deoarece angajamentul mental va impiedica sa va dati seama ca stomacul este deja plin. Acest lucru poate duce la obezitate si alte probleme conexe.
  • Vizionarea emotiilor intense la televizor va poate afecta mental. Aceste scene groaznice descriu forme fizice, verbale si alte forme de abuz care va pot afecta psihologic.
  • Multe programe TV va bombardeaza cu continut pe care il primiti pasiv. Aceste ore suplimentare pot afecta intr-o oarecare masura capacitatile de gandire analitica si creativa.

Efecte negative asupra copiilor

Permiteti copiilor sa petreaca prea mult timp in fata televizorului? Acest lucru nu este o idee buna. Efectele negative ale vizionarii televiziunii pot fi destul de grave pentru copii. De exemplu:

  • Copiii care urmaresc prea mult la TV nu se angajeaza in activitati fizice. Lipsa activitatii fizice poate duce la obezitate si poate provoca mai multe probleme.
  • Copiii care petrec prea mult timp in fata ecranului TV pot dezvolta probleme de vedere.
  • Copiii nu vor dezvolta abilitati sociale atunci cand petrec prea mult timp in fata televizorului. Ei cred ca nu au nevoie de nimeni cand pot sa stea in fata televizorului sa-si omoare timpul. Acest lucru poate duce la o interactiune mai mica cu altii, ceea ce afecteaza in mare masura dezvoltarea sociala.