Metode de a scapa de stres, anxietate, panica si depresie

Stresul este un factor care ne permite sa rezolvam multe sarcini intr-un timp limitat. Este benefic atata timp cat ne da energia necesara. Daca stresul determina stari de ameteala, dureri de cap, inseamna ca te ingrijorezi prea tare.

1. Nu iti mai face griji si organizeaza-te din timp pentru a nu fi coplesit.

Creierul nostru este capitanul, conducatorul intregului organism, atunci cand ne transmite semnale ca nu ne simtim bine, trebuie sa ne linistim, prea multa agitatie nu e benefica.

2. Daca ai stari de anxietate si panica sau depresie moderata, cauta sursa. Gandeste-te bine ce lucru din trecut te-a suparat si impaca-te cu el ! Daca sunt mai multe lucruri, analizeaza-le bine si doreste-ti sa mergi mai departe pentru ca nu poti schimba trecutul.

3. Nu te mai supara din orice lucru, viata e frumoasa ! Invata sa apreciezi ceea ce ai : o familie, prieteni, note bune, etc. Apreciaza pozitivul din viata ta si nu te pierde printre lucrurile negative.

4. Nu acumula frustrari ci incearaca sa schimbi ceva in vaita ta ! Daca vrei sa slabesti, doreste-ti asta si creierul preia mesajul si te va ajuta in indeplinirea visului. Daca vrei un job bun, munceste pentru a-l obtine. Retine ca nimanui nu i-a picat nimic din cer !

5. Foloseste autosugestia si repeta-ti zilnic cu voce tare : Sunt bine, ma simt bine, sunt sanatos ! Gandeste mereu pozitiv, creierul chiar va face ce spui tu, si cu timpul vei observa schimbarea si anxieatea si panica vor deveni amintire.

De ce sa gandesti negativ cand poti gandi pozitiv ?

6. Fa zilnic activitati care iti plac mult, pentru a te destinde.