A fi mama nu inseamna doar a da viata.
A fi mama inseamna a creste, a educa, a ingriji etc. Nu e suficient sa nasti ca sa te poti numi “mama”.
Acea faptura minunata care ne daruieste viata, care ne ingrijeste neincetat, care se preopcupa si se intereseaza constant de viata noastra, acea fiinta gingasa care plange si sufera atunci cand suntem bolnavi, acea fiinta care si-ar dori sa fie ea cea bolnava numai copilul lor sa fie bine, acea fiinta care este mama noastra si care ne-a demonstrat ca se poate numi astfel, ar trebui mult apreciata.
Uitam sa zicem “sarut mana”, uitam sa multumim, uitam sa le spunem ca le iubim, uitam sa facem multe lucruri banale aparent, insa care afecteaza in mod negativ mamicile noastre dragi. Poate uneori nu avem timp, iar la varsta adolescentei nu constientizam cat sufera o mama care si-ar da si viata pentru propriul copil, insa ar trebui sa invatam de timpuriu sa apreciem persoanele care ne sunt alaturi neconditionat.
Singura prietena adevarata se spune ca e mama (nu discutam acum despre exceptii).
La varsta adolescentei, ne ascundem de parinti, ne e cel mai greu sa comunicam, chiar daca mama incearca sa comunice mai mult si sa ne fie prietena.
La randul nostru, constientizam, avand proprii copii, cata suferinta poate provoca un simplu cuvant dispretuitor, tipetele, conflictele etc.
Constientizam de asemenea cat de inutile erau majoritatea certurilor cu parintii.

De cate ori ne gandim la ceea ce simte mama? EA, ingrijeste casa, gateste, are grija de copii, mai are si un sot, mai merge si la serviciu si…… sa nu uitam ca e femeie! Are nevoie de relaxare, de libertate, de intimitate, de apreciere, de timp pentru propria persoana, are nevoie de o vorba buna, de o imbratisare, de un sarut sincer pe obraz……….

Mesajul meu? Sa aratam parintilor nostri cat de mult ii iubim, sa ii apreciem si sa ii respectam mai mult, sa incercam sa le dam o mana de ajutor in tot ceea ce putem, sa fim sinceri si corecti cu ei, sa ne facem mai mult timp pentru ei, sa ii imbratisam si sa ii sarutam!

P.S. Care este ultima surpriza placuta pe care ai facut-o mamei sau tatalui si cand?