Liccenii, altercatiile, atentia, violenta, inconstienta, educatia, ajutorul si decesul

Am vazut aseara o stire despre un liceean care a intervenit intr-o altercatie si a murit. Aceasta stire nu m- a socat pentru ca este la ordinea zilei aproape- violenta- dar m-a enervat ca firea umana si-a aratat inca o data ” fata”.
Oamenii sunt construiti genetic sa fie violenti. La scoala aveam un profesor care ne spunea ca” omul este cel mai al naiba animal”, chiar asa e. Indiferent cat de educat ar fi cineva poate reactiona violent.
Oamenii vor sa ajute dar cum? Cel mai bine nu e sa chemi pe cineva autorizat cum e politia sau SMURD-ul sa rezolve problema? Educatia n-are nimic a face cu un om violent. Cei care ataca sunt niste brute.
Ti se poate intampla si tie ! Asa ca cel mai bine e sa eviti sa te bagi in conflicte de orice fel si sa anticipezi momentul, nu stiu …poate chiar fugind. ” Fuga e rusinoasa dar e sanatoasa” nu?
Cui mai foloseste un erou cand parintii si cei apropiati sunt distrusi si despre propriul copil se vorbeste la trecut?
Oare oamenii sunt asa de inconstienti si de lipsiti de minte incat sa afirme ca la fel ar fi facut si ei? Cum? Prin ce mijloace? Daca te bazezi pe tine si stii ca esti potent fizic da. Dar daca nu? Care e rostul de a fi erou? Nu inteleg.
Asa ca fiti atenti cu cine va masurati puterile!