Important despre copii! Ce ar trebui sa stie toti parintii

Cand vor mai creste, copiii nu-si vor aminti gramezile cu jucarii, ci mai degraba timpul si afectiunea acordate!

Comporta-te cu al tau copil, exact cum ai fi dorit sa se comporte parintii tai cu tine. Astfel, vei simti intocmai ce simte puiul tau.

Cu siguranta iti iubesti copilul mai presus de orice pe lumea aceasta. Arata-i cat mai des cat de mult il iubesti, pentru ca numai astfel va deveni un om puternic la maturitate!

Niciodata sa nu

ai teama sa iti imbratisezi copilul! Invata sa ii spui “te iubesc” pentru ca el, la randul lui, sa spuna aceste cuvinte magice pentru a-si exterioriza sentimentele.

Iarta- l cand greseste. Si tu gresesti. Chiar daca esti adult. Meseria de parinte nu e usoara. O stim cu totii, insa iubirea ne indeamna sa avem rabdare si sa ne iertam copilul, daca va gresi vreodata. Arata-i ce inseamna iertarea si ti-l vei apropia. Va sti astfel ca tu esti un prieten adevarat pe care se poate baza mereu! Prieten inainte de toate… Parintele lui, prietenul lui!

Invata-l sa-si imparta jucariile cu ceilalti copii si va fi un copil darnic.

Nu il compara cu nimeni! Copilul tau e unic!

Tine-l in brate ori de cate ori ai ocazia, va vei timpul cand vei vrea sa il imbratisezi dar va fi, poate, prea departe… pentru ca vine un moment ca orice “pui” zboara din cuibul sau, spre implinirea propriului destin…

Nu ii cumpara “tone” cu jucarii! Mai important e sa te joci cu el in fiecare zi, decat sa se joace singur cu miile de jucarii achizitionate de tine!

“Copilarie fericita” inseamna daruire, timp, grija, iertare, povete, imbratisari,zambete, alinturi, si multa, multa iubire!! Nicidecum bani si doar bani!

Daca vreodata parintii tai ti-au gresit, iarta-i si mergi mai departe, insa fa tot posibilul sa nu procedezi intocmai cu propriul copil!

Asculta-ti copilul ori de cate ori va avea nevoie! Nu il critica si nu il judeca prea dur, ci ajuta-l sa mearga mai departe sprijinindu- l cu adevarat si fara sa ii reprosezi nimic. Pana la urma, a fi parinte inseamna a iubi neconditionat… Iar iubirea implica totul… Iubirea ne face mai buni…

Si nu uita: daca iti o doresti sa ai in viata ta cea mai sincera si patrunzatoare iubire, afla ca deja o ai! Acea iubire pura, este de la copilul tau! Pastreaz-o!