Greseli pe care sa nu le faci cu copilul tau

1. Nu ii promite niciodata ceva, daca stii ca nu vei reusi sa te tii de cuvant.

2. Nu impaca copilul daca plange pentru ca tata sau mama nu i au dat voie sa faca ceva( periculos), exemplu sa umble la aragaz.

3. Nu il jigni niciodata, indiferent cat de furios esti. Nu-i distruge personalitatea. Copilul se va simti confuz si va raspunde la furia ta, tot cu furie si agresivitate.

4. Nu ii frange visurile, sprijina-l in tot ceea ce face si arata i ca il sustii, de exemplu daca ii place sa deseneze, lasa-l sa o faca. Sau sa danseze. Ajuta-l sa si cultive pasiunea si sa se nasca un artist.

5. Nu ii interzice sa aiba prieteni. Oricat ai vrea, nu-l poti inchide intr-un glob de cristal.

6. Nu pune accent doar pe comportamentele negative ale copilului, observa-le si pe cele pozitive, care, cu siguranta, sunt destule.

7. Nu purta discutii importante cu tatal copilului tau, de fata cu acesta. Cu atat mai mult nu va certati din pricina banilor, copilul va crede ca din cauza lui va certati si ca din cauza lui nu aveti bani. Se va speria si increderea de sine va disparea. Copiii nu trebuie sa stie cati bani avem sau daca o ducem mai prost cu banii intr-o anume perioada. Nu incarca copilul cu asemenea probleme, nu are rost! El trebuie sa ramana inocent si lipsit de griji.

8. Nu te teme sa ii arati afectiunea prin imbratisari si pupicuri.

9. Fa-ti timp pentru copiii tai, cand vor creste isi vor aminti cand te-ai jucat cu ei, nu gramezile cu dulciuri sau jucarii.

10. Nu iti proteja in exces copilul.