Ganduri, cuvinte frumoase si amintiri despre bunica

Cine nu are sau nu a avut bunica a pierdut o bucata frumoasa din viata si amintiri pretioase. Cele mai placute amintiri din copilarie sunt cele despre bunici si -n special despre bunica.
Bunica… o persoana sfanta din trecutul nostru si o adiere de caldura ca un vanticel de vara. Fiecare bunica e speciala.
Chipul bunicii ni-l amintim cu placere parca strabatand dintr-un cufar al amintirilor : bland, brazdat de ridurile lasate de vreme si ocrotitor.
Imi amintesc ca bunica era plina de surprize si-mi facea toate poftele. Ochii ei tradau intelepciune, o intelepciune aparte, dobandita o data cu vremea.
Iarna imi lucra manusi de lana pe care le purtam cu placere de fiecare data cand ieseam la joaca. In serile friguroase cand doar vantul pribeag mai strabatea satul in lung si-n lat ,stateam in poale la bunica si-mi citea povesti cu vocea ei blanda si calduroasa pana cand ma fura somnul pe nesimtite. Primavara ieseam prin gradina si eram uimita de frumusetea naturii. Bunica imi raspundea cu calm la toate intrebarile pe care i le puneam.
Imi aduc aminte de mirosul dulciurilor pe care le facea. Inmiresma toata ulita cu aromele minunate si copiii vecinilor veneau pe la poarta ei, atrasi de mirosul minunat. Ea ii primea cu un zambet si le impartea din bunatatile facute.
Imi amintesc cu si mai mare placere si nostalgie cum faceam bradul pe o salita iar bunica ne punea bani in el iar eu si surorile mele ne bucuram tare. In odaita de langa sala, stateau merele, gutuile si perele puse de bunica. Parfumul lor ne inviora.
Odaia bunicii mi parea parca desprinsa din povesti: cu patul acoperit cu macat frumos lucrat care atarna pana pe covorul de lana moale, cu farfurii puse pe pereti- care tradau vechimea -si cu fotoliul pe care statea cand croseta sau cand imi citea povesti.
Ce bucurie era cand mancam painea gustoasa facuta de bunica cu mancarea delicioasa si aburinda care-ti lasa gura apa. 🙂
Bunica este o amintire placuta de care merita sa ne aducem aminte chiar si numai pentru ca am avut-o aproape in anii copilariei.