Draga mamico – Pentru toate mamicile, important de citit!

Stiu ca esti epuizata atat fizic, dar si mental. Nu esti singura mamica ce se simte la capatul rabdarii, atat de epuizata. Nu esti unica ce se simte singura.

E atat de usor sa critici si sa judeci persoanele din jur, insa atunci cand ajungi sa le cunosti… Se schimba asta… Si incepi sa intelegi… Sa intelegi de ce, cineva, se comporta intr-un anume fel candva.

Toate mamicile care isi iubesc copii, le doresc binele si fac totul pentru ei.

Mamico, nu este un pacat ca iti doresti atat de tare o clipa doar pentru tine, o clipa in care sa faci ceea ce iti place, o clipa in care sa respiri… O clipa in care sa nu te mai grabesti… O singura clipa…

Mamico, nu gresesti cand te gandesti sa iesi la un suc, in oras, cu prietenii. N-ati mai iesit de ani de zile. Ai tot amanat. Ai preferat sa stai cu copilul. Asa e normal. Insa ai si tu dorintele tale, nevoile tale. De ce te anulezi? !?

Existi si tu, exista si copilul tau. Lumina ta, bucuria ta. Surasul si veselia lui te implinesc. Ai face totul pentru el. Asa sunt mamele. Cele care isi iubesc pruncii, pentru ca exista, si  persoane care nu se pot numi mame, din pacate. Insa acesta este alt subiect.

Mamico, fa ceva care iti place, pentru a te destinde, macar putin.

Daca are cine sa te ajute, accepta. Accepta sa lasi si pe altcineva cu copilul, fie doar si pentru cateva minute, pentru a te spala in voie, sau pentru oricare alta activitate.

Bebe va creste si vei putea face mai multe si pentru tine.  Asa va fi, chiar daca acum ti se pare ca esti ca intr-un cerc ce se tot invarte, ametindu-te mereu.

Totul o sa treaca. Usor, usor, vei avea timp si pentru tine. Ai “dreptul” la timp si pentru tine. Doar pentru tine. Si nu ai de ce sa te simti vinovata. Te-ai saturat sa alergi. Mereu faci totul in graba. Ai obosit. Fizic si psihic. E de inteles! Nu e usor sa cresti cu copil!

Mamica draga, ai nevoie si tu de cateva momente de rasfat. Si tu esti om, ai dorinte si nevoie. Visuri.

Barbatul de langa tine trebuie sa te inteleaga si sa te ajute la treburile casnice. Sau sa angajati o persoana care sa va ajute la curatenie sau la gatit.  Asta nu inseamna ca esti mai putin femeie sau mai putin mama. Din contra, bebe va avea mai mult timp de petrecut cu tine, o mamica relaxata.

E foarte important sa fii relaxata, copilul te simte! Pentru el, dar si pentru tine, incearca sa te linistesti.

Mamico, nu gresesti cu nimic cand iti doresti o singura ora de somn neintrerupt, pentru putina energie… Macar o ora de somn profund…

Draga mamico, daca te simti depasita de situatie, cere ajutor!