In ultima perioada aud atat de des ca lumea se desparte, cupluri care s-au casatorit din dragoste, majoritatea si cu un copil sau mai multi.
Unde se pierde acea iubire magica din primii ani?? Multi spun ca a disparut si respectul si ca trebuie sa divorteze, ca nu mai are rost.
E inspaimantator. Nu pot sa cred si sa inteleg cum, dupa ce faci actele si cununia religioasa totul se destrama.
Cunosc atatea cupluri care au facut nunta ca in povesti si la scurt timp s-au despartit, cica nu se mai intelegeau. Dar locuiau deja impreuna, nu au observat daca se inteleg sau nu pana atunci?
Casatoria este uniunea a doi oameni, demonstratia de iubire in fata tuturor si in fata Domnului, unde, cei doi indragostiti isi jura iubire si respect etern.
De ce actele sperie cuplurile?
Multe fete imi spun, dupa casatorie, ca nu se merita sa te casatoresti, ca dispar respectul si iubirea, intelegerea.
Poate barbatii au impresia ca femeia e o sluga si ca daca e pe numele lui dupa casatorie, anume proprietate privata sau ceva de genul, nu? Pai nu e asa! Femeia trebuie respectata, sotie sau iubita fiind.
Cu ce drept unii soti, model pana la casatorie, folosesc violenta apoi?
Pentru ca unii se comporta exemplar inainte de casatorie, cand cei doi sunt doar prieteni, apoi fac ei pe cocosii absurzi, aratandu-si adevarata fata. Parerea mea e ca pot demonstra ca sunt barbati prin alte mijloace, nu prin folosirea violentei sau a injuriilor!
Nu putem da insa vina doar pe barbati, eu prezentam aici doar ceea ce am intalnit in stanga si in dreapta.
Comunicarea este cheia succesului intr-un cuplu. La fel si dorinta de a lasa de la tine, ambii parteneri trebuie sa isi rezolve conflictele comunicand si ajungand la o intelegere, nicidecum sa se interiorizeze si sa pastreze pentru ei ceea ce ii deranjeaza la celalalt.
Lupti pentru a salva casnicia atata timp cat simti ca se merita.
Iubirea adevarata nu dispare in timp.