Despre imaginea proprie – Tu in oglinda

Imaginea proprie este o ilustratie mentala complexa alcatuita din detalii fizice si de caracter. La acestea se adauga punctualitatea, prezenta sau lipsa umorului si a veseliei, optimism, onestitate, corectitudinea.

Fiind o persoana activa, bineinteles ca imaginea ta este definita de mirosul tau si de machiaj daca esti femeie. Felul in care mirosim ne influenteaza starea intrucat daca mirosim placut avem mai multa incredere in noi.

In general, imaginea proprie se formeaza in copilarie prin prisma a ceea ce ne spun parintii: ”esti frumos, esti destept, esti dulce, esti simpatic”, etc.

Mai tarziu, aflam detalii despre noi de la rude, prieteni, cunostinte, caci acestia ne apreciaza cu atribute noi sau deja stiute.

Un factor important in imaginea fizica il are oglinda. Ea este obiectul care ne arata cum arata fata noastra, indiferent daca ceea ce vedem ne place sau nu.

Umorul, veselia si optimismul se citesc pe fata unei persoane. Se stie ca zambetul ne insenineaza fata si ne face mai frumosi.

Este important sa tinem cont de aprecierile celorlalti dar cu masura. Nu tot ceea ce spun ceilalti este correct. Trebuie sa fii constient(a) de ceea ce esti si sa ai incredere in tine.