Despre calatoria copilului cu avionul – Bebe in avion

Pentru a calatori cu avionul, bebelusul trebuie sa aiba cel putin doua luni, deoarece sistemul lor imunitar nu este suficient dezvoltat pentru a-l proteja de microbii din avion.

In cazuri exceptionale , bebelusul poate calatori cu avionul de la doua saptamani, daca este reala nevoie si daca doctorul isi da acordul pentru asta, in urma unui control.

Inainte de a pleca in calatorie, asigura-te ca bebe este odihnit si ca nu a mancat nimic care sa cada greu la stomac. Imbraca-l in haine cat mai comode.

Nu uita ca in bagajul de mana sa ai cateva medicamente in caz de nevoie, precum ceva contra gretei sau a durerii de urechi.

Pe langa medicamente, utile sunt si servetelele umede.

Pentru a scapa de schimbarile de presiune care cauzeaza infundarea urechilor, atat la decolare, cat si la aterizare, e bine sa ii dai copilului sa bea ceva. Daca il alaptezi, pune-l la san cand decoleaza si cand aterizeaza avionul. O suzeta este si ea binevenita, daca bebe o accepta.
Putem inghiti sau putem casca atunci cand ni se infunda urechile. Putem invata copiii sa faca aceleasi lucruri.
Daca are mai mult de trei ani, ii puteti oferi copilului bomboane, caramele sau guma de mestecat.

Confortul copilului este importanta. Ia-i copilului in avion jucariile preferate, dar si pernuta si paturica preferata.
Ofera-i jucariile una cate una, pentru a nu se plictisi. Joaca-te cu el. Da-i sa coloreze, sa citeasca povesti sau sa scrie ceva, daca varsta il ajuta.

Ca sa il tii ocupat, ia cu tine un telefon performant, o tableta, un i-pod, laptop sau un mp3. Tehnologia cu siguranta va tine copilul ocupat si nu se va plictisi!

Nu uita de geanta copilului, in care sa pui toate lucrusoarele necesare lui, dar si biberonul cu lapte, daca nu il alaptezi si mici gustari.

Rezerva locurile din timp. Este important sa faci acest lucru, deoarece bebelusii nu au voie sa stea pe locurile de langa iesirile de urgenta.

Daca alegi sa calatoresti noaptea, e bine de stiut ca, cel mai probabil, copilul va dormi in timpul zborului, ceea ce e mai bine pentru el, dar si pentru membrii familiei, mai ales daca zborul este lung, de cateva ore bune.

Copii sub doi ani pot sta in bratele parintilor in timpul calatoriei cu avionul, insa poti, de asemenea, sa rezervi inca un loc, pe care poti instala un scaun de masina, in care poate sta copilul, pentru a fi in siguranta.
Vorbeste cu cei de la compania aeriana daca ai voie cu un scaun de masina in avion.
Exista si reduceri pentru locurile de bebelusi.

Daca bebelusului (copilului) ii place sa stea in carucior, ii poti lua si carutul cu voi, in calatorie. Pe langa copil, in el vei mai putea pune si bagaj.

Inainte de a urca in avion, asigura-te ca ai toate documentele necesare copilului.