De ce sa mergem la psiholog – Despre autosugestie – fericire – optimism

Cred ca fericirea se invata, mai tine si de autosugestie. Asa ca nu ar strica sa ne zicem des, in sinea noastra fraze de genul:

“Am noroc” , “Se tin banii lant de mine” , ” Sunt atat de frumos(frumoasa) si foarte iubit(a) etc :-))
Poate asa o sa ne intre in psihic aceste lucruri, atat de impregnate o sa fie incat o sa fie adevarate.
Autosugestia si optimismul, un zambet sau un suras, ne pot ajuta sa avem zile frumoase.
Fericirea este o stare de bine.

Sa nu uitam ca frumusetea porneste din interior, daca te crezi o persoana frumoasa, chiar asa te vor vedea si cei din jur. Increderea in sine are o mare putere asupra actiunilor noastre.

Mi se intampla destul de des sa intalnesc persoane care au toate motivele sa se declare fericite – frumoase, sanatoase, cu casa si masa, iubire, familie, copii, bani – insa care tot se plang si se vaita ca nu sunt fericite. Persoane care sufera fara sa aiba un motiv real.
Cand ai tot ceea ce vrei, tot se gaseste ceva – uneori nu stim ce e acel “ceva”‘ – care ne face sa ne simtim nefericiti. Alergam sa gasim “ceva”, un ceva inexplicabil.

Frustrari si complexe “acumulate” din copilarie, desi crezi ca nu te-au marcat, isi fac aparitia, zarindu-se uneori, atunci cant te simti trist(a) fara sa ai o problema reala.
Explicatia o poti gasi la psiholog. El te poate ajuta sa te cunosti mai bine si a trece peste aceste momente si stari pe care nu ar trebui sa le ai. El te poate vindeca de complexele din trecut, de care nu iti dai seama ca exista cu adevarat.

Uneori ma surprind cate persoane au aceste stari de tristete, persoane care plang fara o cauza reala.
O vizita la psiholog nu strica niciodata!

Nu uitati ca :
Secretul vietii nu este sa ai tot ceea ce iti doresti, ci sa-ti doresti tot ceea ce ai!