Cura cu struguri – beneficiile consumului de struguri – ce trateaza strugurii ?

Cand vine toamna incepe scoala, se culege porumbul de pe camp si viile roditoare. Ce este mai dulce decat amintirea unei zile de toamna aurie, invaluita de razele ruginii ale soarelui bogat, cand stai sub nucul batran si mananci un strugure dulce si parfumat ?

Fiind un aliment nutritiv si delicios, strugurele este denumit hrana zeilor datorita beneficiilor aduse organismului. Strugurii pot fi folositi la cure de slabire, tratarea unor boli sau in cure de revitalizare.

Resveratrolul, o substanta din compozitia acestora ajuta la prevenirea temutului cancer. Inca din timpuri de demult, oamenii tineau toamna o cura pentru a trata diferite boli sau pentru a se vitaminiza.

Cura cu struguri e utila pentru cei cu afectiuni hepatice ; cura trebuie tinuta o luna pe an, timp in care se evita alimentele bogate in grasimi.

Pentru a inlatura constipatia, se consuma struguri cu coaja; acestia ajuta la curatarea intestinelor si implicit la detoxifiere.

In cazul unei digestii lente si a unui metabolism incetinit, strugurii mai acri trebuie inclusi in dieta, consumati inainte de fiecare masa.

O veste buna pentru cei cu probleme de greutate, strugurii pot fi folositi si in curele de slabire. Pe timpul dietei cu struguri trebuie evitate alimentele grase si prajite.

Beneficile curei cu struguri: actiune de detoxifiere a organismului, revitalizant prin multimea de vitamine, regalarea metabolismului, combate acneea daca se face masca cu struguri proaspeti aplicati pe fata, ajuta la crele de slabire.

Exista multe soiuri de struguri-cu bob lung, oval, rotund, de culoare rosie, negri, albi, galbeni, cu gust dulce sau acrisor etc

Toti strugurii ofera o portie zdravana de sanatate… tie care iti plac?