Cura cu lubenita – Ce contine pepenele verde – Sanatate cu lubenita

De cand a venit vara, mananc lubenita (pepene verde) aproape in fiecare zi. Imi place mult. Mi-a placut dintotdeauna. Pur si simplu ma racoreste! Imi da energie! De ce? Pentru ca pepenele verde este foarte bogat in vitamina B, magneziu si potasiu!

Lubenita inseamna sanatate. Iata de ce:
Pe langa faptul ca este un fruct foarte gustos, dulce, racoritor, aromat, hidrateaza organismul, curata rinichii, continand peste 90% apa si are proprietati curative, avand numeroase proprietati extraordinare, atat din punct de vedere nutritiv dar si curativ, reprezentand o sursa infinita de vitamine si minerale.

In functie de zona geografica a Romaniei, lubenita este cunoscuta si ca pepene verde sau harbuz.
Lubenita lupta impotriva bolilor de inima, este bogata in antioxidanti (vitamina A si C), calciu, fier, celuloza, pectine, reducand riscul aparitiei cancerului de colon, cancerului de prostata, astmului, osteoporozei, prevenind disfunctionalitatile erectile.

Foarte important de mentionat este faptul ca atat pepenele verde, cat si cel galben contin acid folic, unul dintre elementele esentiale pentru dieta femeilor insarcinate si a persoanelor care sufera de anemie.
Pepenele verde stimuleaza functiile aparatului digestiv (excelent diuretic) asa ca, daca ai astfel de probleme, iti va fi mult mai bine! Atentie insa, sa nu te ” apuce ” cand si pe unde nu trebuie!
Pepenele verde este recomandat in tratarea afectiunilor hepatice, a vezicii biliare, a cailor urinare, eliminand colesterolul din organism.

Semintele contin ulei gras, asemanator cu cel din nuca de migdal.

Putem consuma lubenita in stare cruda, ca muratura sau dulceata. Mie imi place pepenele verde in orice stare, fie crud, fie ca muratura, dar si ca dulceata.
Dulceata de lubenita este nemaipomenit de gustoasa.

Pepenele verde era folosit in vechime in medicina populara, pentru diverse probleme de sanatate.
Persoanele care sufera de obezitate pot tine dieta cu pepene verde (lubenita), deoarece acesta ofera senzatia de saturare si este sarac in calorii, deci NU INGRASA!

Stiati ca…pepenele verde a fost cultivat pentru prima data in Egipt?

P.S. Pepenele verde (lubenita) ajuta la pastrarea unei vederi bune mult mai usor decat daca ai manca doar morcovi!
Consuma pepene verde in fiecare zi, face bine organismului!

Pepenele verde (lubenita) nu dauneaza sanatatii tale, aducandu numai beneficii organismului, fiind ca un medicament!

Tie iti place pepenele verde (lubenita) ?