Cum sa scapi de panica – Metode de vindecare a depresiei

In primul rand trebuie sa stiti ca exista medici care considera ca anxietatea, atacurile de panica si depresia in forme usoare nu sunt boli !

Dintre acestea trei, anxietatea si panica sunt mai usor de suportat de catre pacient si mai usor de tratat.

Depresia imbraca forme diferite si poate avea consecinte grave, netratata si nedescoperita la timp.

Iata cateva sfaturi care te pot ajuta sa scapi de anxietate, atacuri de panica si o depresie moderata.

Poti urma cativa pasi, dar trebuie mentionat ca vindecarea vine cu timpul, ci nu vindeca definitiv din prima zi!

Totul consta in gandirea pozitiva !

Anxietatea este rezultatul unor griji inutile, stres prelungit, frustrari. In acest fel, organismul da semnale ca tu suferi !

De obicei, suferinta sufleteasca este cea ca se afla la baza suferintei fizice.

Asa ca, iata ce trebuie sa faci :

1. In primul rand trebuie sa constientizezi ceea ce iti lipseste, ce iti doresti si nu ai sau ce anume din trecut te-a marcat. Poate fi o chestie din trecutul apropiat sau indepartat. Poti merge chiar la psiholog dar vei cheltui bani, asa ca cea mai buna metoda este sa fii tu insuti psihologul tau ! Deci, concentreaza-te, inchide ochii si vizualizeaza frustrarea, ce anume nu ai si ti-ai dori.

2. Inceteaza sa te compari cu ceilalati ! Fiecare persoana este unica in felul ei ! Asa cum tu te uiti cu invidie la o fata sau baiat ca este frumos-frumoasa si ca invata bine, are succes, tot asa cineva te admira pe tine pentru o calitate pe care tu poate nici nu stii ca ai ! Raporteaza-te intotdeauna la ceea ce ai tu, la ceea ce stii tu si la ceea ce iti doresti !

3. Fa-ti un obicei din a analiza o zi petrecuta si spune in gand sau cu voce tare ce ti-a placut la tine si ce nu in ziua respectiva. Invata sa te iubesti cu calitati si defecte ! Intelege ca nimeni nu e perfect ! si ce daca ai facut o gafa, ce daca nu ai stiut nu stiu ce capitala, nu-i nimic, cu prima ocazie cauta informatia.

4. Foarte important este SA VREI SA SCHIMBI CEVA !
La baza anxietatii stau nemultumirile care refuleaza la nivel fizic. Daca nu esti suficient de informat, cata informatiile de care ai nevoie si nu te mai vaita ! Nimeni dintre cei care au succes nu s-au vaitat si doar si-au dorit si au muncit ! Nimeni nu va bate la usa ta sa te intrebe daca vrei un job bine platit, tu esti cel care trebuie sa munceasca apentru a obtine ce isi doreste!
Pune mana si invata, daca vrei un job bun, Faptul ca inveti si apoi STII iti creste stima de sine si te vei simti mai destept.

5. Priveste-te in oglinda si constientizeaza-ti figura : studiaza cu atentie fiecare parte a fetei : ochii, sprancenele, nasul, gura, dintii. Da-ti seama ca esti o persoana frumoasa si capabila !

De obicei, starile de panica si anxietate sunt mai agresive in zile de stres maxim, zile incarcate cu multe de facut.

Respira si calm, gandeste-te ca TOATE LE VEI FACE LA TIMPUL LOR. Eu asa gandesc cand ma simt coplesit.

Cand simti ca te ia agitatia, incearca sa te linistesti singur si autosugestioneaza-te repetand de cateva ori ” MA SIMT BINE, MA SIMT BINE ! Totul va fi bine !” (autosugestia o poti folosi zilnic, astfel creierul va sti ca esti bine).

Nu ai de ce sa te stresezi, impaca-te cu trecutul, simte prezentul si gandeste-te cu optimism la viitor!

Daca stimti ca lucrurile iti scapa de sub control, mergi numaidecat la psiholog (psihiatru).

Multa sanatate!