Cum sa inveti eficient pentru permisul auto ca sa-l iei

A conduce o masina este foarte important pentru siguranta celor din jur si a ta, dar si a celor din masina ta. Esti direct raspunzator pentru viata lor. Si nu, nu e usor sa fii un bun conducator auto, desi poate parea asta. Nu este un examen usor, tocmai de aceea trebuie sa intelegi tot ceea ce trebuie.

Daca iti place mult sa conduci masina si vrei sa iei permisul auto din prima (insa nu trebuie sa te descurajezi daca nu se intampla asta), fii o persoana ambitioasa si vei reusi!

Iata ce poti face ca sa iei permisul auto  rapid, cateva sfaturi:

Sa notezi undeva ceea ce ai gresit si sa ti le explice cineva. E foarte important sa

intelegi de ce. Fiecare intrebare e importanta.

Fa cat mai multe teste pe calculator. Cu cat vei face mai multe, cu atat te vei simti mai pregatit si vei intelege mai multe.

Invata atunci cand esti linistit sufleteste si cand ai chef. Iar cand simti ca ai obosit, ia o pauza. Hraneste-te corect, hidrateaza-te si ” pune mana pe studiu”!

Nu te grabi cand inveti. Pas cu pas.

Acumuleaza informatia in zilele in care esti odihnit. Dormi suficient, ca sa te poti concentra asupra noilor informatii referitoare la condusul unei masini.

Alege o  camera linistita in care sa citesti sau sa faci  teste. Poti asculta si muzica, daca asta te relaxeaza, si daca ai atentie distributiva.

Cere sfaturi doar de la oamenii care au deja permis auto, care au experienta si carora le place sa conduca!

In ziua in care mergi la examen, incearca sa nu te lasi influentat de emotii. Acestea pot da mult inapoi, chiar daca esti foarte pregatit si pot amana momentul in care iti vei lua permisul auto.

Fii optimist mereu, mai ales atunci cand mergi sa dai examenul teoretic si practic. Ai incredere in tine si condu asa cum poti mai bine! Lasa emotiile deoparte si da tot ce ai mai bun in tine!

Roaga-te la Dumnezeu sa iti ia emotiile ca sa conduci asa cum poti mai bine. Conteaza mult!

Nu te lasa deznadajduit daca nu iei permisul auto din prima! Important este sa iei, nu cand! Nu va scrie nicaieri a cata oara ai luat, sau cu cate puncte! Important este sa te simti stapan pe tine si sa conduci prudent, oricand, oriunde si sa fii responsabil. Important este sa te ridici, atunci cand ai cazut (la figurat, ma refer la faptul ca poti fi dezamagit, emotiile te pot coplesi si poti claca, desi esti bun!). Capul sus! NU e sfarsit de planeta daca nu iei permisul auto din prima! Peste ani, vei rade.

Nu asculta de lumea rea, ci lupta sa reusesti! Studiaza, studiaza, studiaza! Oricat de greu ti s-ar parea sa reusesti, o vei face atunci cand “va fi sa fie”! Pentru ca lucrurile se intampla si cand e sa fie, nu doar cand vrem noi, ci exact atunci cand trebuie”!

MULT SUCCES!

P.S. Tu a cata oara ai luat permisul? Cum a fost experienta?