Cum sa faci cele mai frumoase fotografii toamna – Sfaturi practice

Fiecare anotimp este superb si ne creeaza o stare de bine si senzatii diferite.  Este toamna acum.

Toamna este un anotimp bogat, romantic, cand un nou capitol de viata incepe. Un capitol, poate mai frumos., mai linistit pentru tine.

Pentru ca toamna ne ofera peisaje de vis, peisaje colorate care ne bucura sufletul, nu te opri din fotografiat, daca asta iti face placere si reprezinta o pasiune de-a ta.

Iti place sa faci fotografii? Vrei sa afli cum sa faci fotografii superbe, cu sau fara un aparat neaparat profesional.?! Iata cateva sfaturi practice:

  1. Alege cea mai buna parte a zilei pentru fotografii reusite. Apusul sirasaritul soarelui reprezinta momente propice pentru a fotografia peisaje de vis, deoarece lumina va fi perfecta. Pentru cva lumina este esentiala pentru a realiza fotografii perfecte.

2. Pentru a fotografia inclusiv frunzele care danseaza in vant, poti utiliza un trepied.

3. Tine cont de locul unde te afli, mai sus sau mai jos. Este foarte important.

4. Utilizeaza un filtru de polarizare, care accentueaza culorile si reda mai bine cromatica toamnei. Poti discuta cu un specialist in aparate foto, intr-un magazin ales de tine.

5. Toamna poti fotografia atat peisaje, cat si oameni. Nu te teme sa fotografiezi persoane dragi, sau persoane care iti atrag atentia intr-un moment mai special din viata lor (le poti fotografia, bineinteles, doar cu acordul lor).

6. Lasa-ti imaginatia sa zburde! Poti fotografia orice iti place! Realizeaza mai multe fotografii si pastreaza-le doar pe cele mai reusite!

7. Nu te teme sa faci poze si cand afara nu este vreme frumoasa. Fotografii superbe poti face si cand afara ploua, fie ca ploua marunt sau fie ca ploua cu galeata. Inclusiv atunci cand este vant, poti realiza fotografii excelente, care te vor uimi. In plus, sa nu uitam ca toamna are stropul ei de melancolie, care, “pus” in fotografii, pot surpinde intr-un mod foarte placut pe orice amator de fotografii si nu numai.

8. Putem fotografia orice toamna, chiar si o frunza cazuta la pamant, verde sau uscata. Daca gasesti unghiul perfect, lumina perfecta si incadrarea perfecta. Una, sau mai multe frunze cazute la pamant, asezate de tine intr-o anume ordine, ori exact asa cum au cazut, in bataia vantului.

Puteti fotografia, de asemenea, si insectele. Vor da o importanta deosebita fotografiilor dumneavoastra. Copacii, pomii fructiferi, iarba grasa, frunzele, florile, fructele sau legumele ce ni le ofera acest anotimp bogat, insectele, ciupercile, muntii, dealurile, apa cristalina, pe toate le poti fotografia, impreuna ori separat. Poti fotografia bruma sau roua cazuta de dimineata.

9. Alege un aparat foto, cu ajutorul caruia poti edita fotografiile tale preferate de toamna. Seteaza culorile asa cum ti se par mai potrivite, pentru a realiza fotografii perfecte, sau macar pe gustul tau. Poti seta culori mai aprinse, ori mai estompate.

10. Relaxeaza-te atunci cand faci fotografii si fa-o cu mare drag!

Spor la fotografiat si … simte-te grozav cand o faci, fie ca ai un aparat foto performant sau nu! Orice fotografie realizata in anotimpul acesta minunat, numit toamna, te vor face, cu siguranta, sa te infiorezi!

Si, nu uita, intotdeauna, sa zambesti!