Cum iti alegi fotograful ideal pentru nunta

Casatoria este cel mai frumos moment din viata unui cuplu care se iubeste cu adevarat. Iar fotografiile de la nunta reprezinta amintiri frumoase, care ne vor umple inima cu fericire si nostalgie, dupa ani si ani. Faci nunta in curand si iti doresti un fotograf grozav, care sa se priceapa la arta de a fotografia? Iata cateva sfaturi de care ar trebui sa tii cont, inainte de a angaja fotograful pentru nunta voastra, pentru poze minunate, de vis.

Alege un fotograf care a facut cursuri. Exista multi care se cred profesionisti, insa putini care au studiat arta de a fotografia.

Alege un fotograf cu experienta. Macar o minima experienta. Bineinteles ca daca un om  a fotografiat multi ani la rand,  nu inseamna ca asta il face un as in a fotografia! Desigur, exista si exceptii, oameni care sunt la inceput de drum insa care au studiat cu placere si care vor realiza niste fotografii de vis! Putina incredere, nu strica! Studiu, placerea de a fotografia, plus putina experienta, ar putea face dintr-o persoana, un fotograf grozav, dorit de multe persoane la nunti!

Alege un fotograf care isi iubeste meseria si care nu o face doar pentru bani. Din reactiile lui, din privirea lui vei observa clar daca isi practica meseria cu drag!

Recomandari. Cere cateva recomandari. Cu cat mai multe recomandari are un fotograf, cu atat mai bun inseamna ca este acel fotograf! Deci, tine cont de parerile celor care au avut experienta cu fotograful pe care il doriti. Bineinteles ca depinde si cine iti recomanda un anume fotograf, deoarece parerile sunt impartite. Desi unei persoane ii pot place unele poze realizate de X fotograf, asta nu inseamna ca iti vor placea si tie. De aceea, ii poti cere un album cu fotografii realizate de un anumit fotograf.

Intreaba fotograful daca poate veni acolo unde doresti anumite fotografi (parc, plaja, gara, munte etc). Vezi daca e dispus sa merga acolo unde va doriti fotografiile.

Stabileste din timp pretul fotografiilor realizate la nunta.

Alege o persoana care sa filmeze nunta si o alta persoana care sa va fotografieze. Pentru a nu rata niciun moment important.

Intrebati despre formatul fotografiilor si discutati clar despre ceea ce va doriti, despre cadru si orice altceva va mai doriti sa aveti, pentru a nu avea surprize neplacute. Stabiliti clar si ora la care sa vina.

Daca ai orice intrebare, noteaza pe o coala de hartie si intreaba-l, pentru a clarifica tot ce ai in minte. Casatoria este un eveniment mult prea important pentru a nu ramane cu fotografii minunate!

Alege fotograful pentru nunta, din timp. Nu lasa pentru ultima clipa acest lucru! Graba strica treaba!

Alege un numar destul de mare de fotografii, albume si cd-uri cu poze de vis, care sa va scoata in evidenta calitatile fizice si… sentimentele puternice!

Fotografiile trebuie sa reflecte iubirea dintre voi si bucuria din viata voastra!

P.S. Tu cum ti-ai ales fotograful de nunta? Dupa ce criterii? De ce anume ai tinut cont cand l-ai ales?