Cu cine seamana copilul? Cu mama sau cu tata?

Visul ti s-a implinit si ai adus pe lume copilul mult dorit. Acum va urma sacaietoarea intrebare:”Cu cine seamana copilul, cu mama sau cu tata?”, intrebare care o sa te”urmareasca” o buna perioada.:-)

Cred ca cel mai important e ca bebe sa fie sanatos, nu cu cine seamana (fizic ma refer)…

Oricum el e unic, e o fiinta care a imprumutat informatii genetice si de la mama si de la tata.

Iar daca seamana mai mult cu tata…”Ooo, dar ce seamana cu tatal lui(ei)!!”. Pai da!!Normal ca seamana, ca doar el l-a facut nu?! 🙂

Iti place sa ti se spuna ca seamana si cu tine, ca mama, ca doar tu l -ai purtat in pantece atatea luni frumoase, iar daca seamana mai mult in partea taticutului sau, nu te deranjeaza, sanatos sa fie. Pana la urma, cu el iti imparti viata, el e jumatatea ta si pe el l-ai ales sa fie tatal copiilor tai. Deci n-are cum sa te deranjeze ca seamana cu tatal lui mai mult decat cu tine.

Dar exista persoane care inca de pe vremea cand erai insarcinata, iti puneau intrebarea “de baraj”:” Ce te faci daca seamana cu tatal sau?”. Hmmm, suna aiurea, stiu. Pai cum ce te faci? Nu l- ai ales pe el pentru ca il iubesti? Vei fi fericita si te vei bucura impreuna cu el de bebelusul vostru dragut, indiferent cu cine seamana. Il vei iubi si mai mult.

Repet, nu asta e important, ci sanatatea si armonia in care traim, ca o familie. Important e sa il crestem cu drag, cu iubire si intelegere.

Sa aveti pui sanatosi!