Copilaria este cea mai frumoasa perioada a vietii

Copilaria este cea mai frumoasa perioada a vietii de care-si aminteste cu drag omul matur. Locul unde lumea iti pare o poveste magica cu zane si monstri si unde bunicii sunt protectorii absoluti ai copilului care mai face din cand in cand cate-o traznaie.
Copilul traieste in lumea sa plina de veselie, de jocuri si lipsita de griji. Copilaria ne pregateste pentru viata dar… nu ne lasa niciodata sa uitam mirosul de mere coapte din livada bunicilor ,de laptele cu mirosul lui dulce si bun, de mirosul de paine coapta a bunicii care ne imbia de la poarta, de calul bunicului mandru si frumos cu care plecam sa strangem fanul sau de pataniile petrecute la bunici in vacante. Cine isi aduce cu drag aminte de copilarie inseamna ca a avut o copilarie fericita si magica. Perioada copilariei ne aduce aminte sa fim copii … puri , lipsiti de rautati si de griji.
Mi-e dor de perioada copilariei unde nu conta nimic. Jocurile erau mai frumoase si pline de poezie si placere. Prietenii pe care ti-i faceai erau parca pe vecie.
Copiii din ziua de astazi nu mai stiu sa se joace frumos si prieteneste. La tara au ramas aceleasi jocuri minunate, de poveste de care-mi amintesc cu drag si astazi. Cine nu-si mai aminteste de veselia si rasul organic al prietenilor din copilarie?
Sau de jocurile pe care le jucam atunci cand ne strangeam o gloata de copii- galagiosi si plini de vivacitate – de prin sat si se,, incingea,, o distractie care dura pana tarziu in noapte de speriam tot satul cu larma pe care-o faceam. Se mai gasea cate un vecin care ne lua la goana prin tot satul si ajungeam acasa obositi si suparati . Sau cand faceam cate un foc de tabara – care se vedea in tot satul – si uitam sa plecam acasa prinsi de vraja focului care ne juca pe fete si ne incalzea fetisoarele si trupusoarele mici si plapande.
Toti copiii ar trebui sa aiba o copilarie linistita , plina de culoare, veselie si aventuri minunate . Copilaria este varsta frumusetii sufletesti. Intotdeuna trebuie sa ne aducem aminte de ea si sa nu uitam sa fim copii. 🙂
~ Marilena, Turnu – Severin ~